Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
477
Utgivningsdatum
2021-06-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
241 x 21 x 172 mm
Vikt
740 g
SAB
G
ISBN
9789127457362

Punkt Litteraturhistoria

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-06-21
600
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
* Punkt konkretiserar progressionen mellan Svenska 1, 2 och 3.
* Punkt kombinerar kunskaper och förmågor, hela tiden med svenskämnets innehåll i fokus.
* Punkt innehåller exempeltexter som modellerar hur eleven kan uttrycka sina kunskaper och visar hur både innehåll och språk utvecklas mellan kurserna.
* Punkt låter litteraturhistorien ta plats i alla tre kurserna.
* Punkt är vägen framåt.

Punkt Svenska 1

Punkt Svenska 1 är konkret och engagerande. Den består av sex kapitel: Läsning, Argumentera, Språkriktighet, Retorik, Utreda och Språksociologi. Kunskaper och förmågor kombineras till exempel genom att eleven får skriva utredande texter och delta i lärande samtal om litteratur och läsning. Exempeltexterna stöttar eleven i att strukturera text och tal och synliggör hur hen skiljer på egna och andras tankar. Relevanta aktiviteter och uppgifter prövar och befäster kunskaperna. Kapitlen avslutas med intervjuer som kopplar svenskämnets innehåll till omvärlden.

Punkt Litteraturhistoria

Punkt Litteraturhistoria är medryckande och lärorik. De litteraturhistoriska epokerna sätts i ett sammanhang genom utblickar mot hela världen. Därefter målas bilden av hur samhälle och litteratur speglar varandra i den västerländska och svenska litteraturen. Ett källkritiskt förhållningssätt genomsyrar innehållet i och med att såväl författarens som läsarens roll problematiseras. Ett stort antal författarskap presenteras och centrala verk analyseras. Analyserna modellerar hur eleven kan göra egna närläsningar av både utdrag och hela verk.

Punkt Svenska 2

Punkt Svenska 2 har samma kapitelstruktur som Punkt Svenska 1 och består av kapitlen: Läsning, Argumentera, Grammatik, Retorik, Utreda och Språkförhållanden. Även här kombineras kunskaper och förmågor och eleven får till exempel skriva försvarstal utifrån skönlitterära karaktärers agerande. Exempeltexterna fördjupar elevens kunskaper om att strukturera och formulera text och tal och synliggör vilken roll grammatiken spelar för tydlig kommunikation. Relevanta aktiviteter och uppgifter utmanar och bygger på elevernas kunskaper. Kapitlen avslutas med utblickar som kopplar svenskämnets innehåll till det omgivande samhället.

Punkt Svenska 3

Kapitelstrukturen är densamma även i Punkt Svenska 3 vilket tydliggör progressionen: Läsning, Argumentera, Retorik, Utreda och Språkförändring. Liksom i Punkt Svenska 1 och 2 kombineras olika kunskaper och förmågor och därmed får eleverna flera tillfällen att pröva och utveckla sina kunskaper. En uppgift handlar till exempel om att skriva och hålla argumenterande tal om språkförändring. Exempeltexterna modellerar bland annat hur eleven kan göra litteraturvetenskapliga analyser och formulera sig nyanserat och varierat. Relevanta aktiviteter och uppgifter utvecklar elevernas analytiska och kritiska förmåga. Kapitlen avslutas med texter som sätter svenskämnet i en samhällelig kontext och förbereder eleven för vidare studier och arbetsliv.
Punkt Svenska 3 utkommer till läsårsstart 2022.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Punkt Litteraturhistoria
  2. +
  3. Punkt Svenska 1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Punkt Svenska 1 av Elin Helldén, Linnéa Svärd (häftad).

Köp båda 2 för 1143 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Punkt Litteraturhistoria. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Punkt Litteraturhistoria
    Yves Devolder, 9 januari 2022

    En bok för alla som tycker om litteraturen (inte den samtidiga litteraturen, men också litteratur från det förflutna). Vad gör denna bok även mer intressant är att den inte begränsar sig till Sverige, men innehåller många hänvisningar till den europeiska litteraturen. En bok som får vara på alla bokhyllor och i alla bibliotek.

Visa alla 1 recensioner