Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2022-01-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
246 x 22 x 207 mm
Vikt
906 g
SAB
Ta
ISBN
9789127458574

Stella Teknik 7-9

Häftad,  Svenska, 2022-01-17
516
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

Struktur

Varje komponent i serien har en struktur som stöttar läraren i undervisningen där kapitelordningen fungerar som en arbetsgång från 7:an till 9:an.

Varje kapitel är indelat i avsnitt där varje avsnitt motsvarar cirka en veckas arbete. Avsnitten börjar med lärandemål och ämnesspecifika begrepp och avslutas med olika typer av elevuppgifter.

Språkutvecklande

Faktatexterna stödjer ett språkutvecklande arbetssätt. Alla rubriker förklarar innehållet i efterföljande stycke. Ämnesspecifika och ämnesneutrala ord förklaras löpande i brödtexten. På varje uppslag finns även instuderingsfrågor för att hjälpa eleverna att läsa texten.

Elevuppgifter

I slutet av varje avsnitt finns uppgifter med tydlig koppling till kursplanens målpunkter i syftet. Varje kapitel innehåller även ett antal större undersökningar och projekt som även dom är tydligt kopplade till den aktuella målpunkten i syftet.

Utgivningsplan

Stella Biologi utkommer VT 2023.
Stella Fysik utkommer VT 2023.
Stella Kemi utkommer VT 2024.

Det här är Stella Teknik 7-9:

Stella Teknik 7-9 är ett helt nytt läromedel med teknikutveckling, konstruktion och design i fokus. Läromedlet är skrivet för de nya kursplanerna 2021 och tar sikte på teknikämnets tre målpunkter i syftet: att utveckla förmåga att reflektera över teknikval och dess påverkan, att utveckla kunskaper om hur tekniska lösningar fungerar och att utveckla förmåga att genomföra teknikutvecklings- och konstruktionsarbeten.

Struktur och innehåll

Stella Teknik 7-9 har en struktur som är lätt att förstå och som stöttar läraren i undervisningen där ordningen på de sex kapitlen är tänkta som en arbetsgång från 7an till 9an:

1. Teknik som är hållfast, beständig och stabil
2. Design, teknikutvecklingsarbete och ritningar
3. Styra och reglera med teknik
4. Kommunicera med teknik
5. Tekniska system
6. Teknik, människa, samhälle och miljö

Varje kapitel är uppdelat i avsnitt där varje avsnitt motsvarar ungefär en veckas arbete. Avsnitten börjar med lärandemål och ämnesspecifika begrepp och avslutas med olika typer av elevuppgifter.

Språkutvecklande

Ett stort arbete har lagts på att skapa en framställning som är tillgänglig även för mindre lässtarka elever och som stödjer ett språkutvecklande arbete. Alla rubriker förklarar innehållet i efterföljande stycke. Ämnesspecifika och ämnesneutrala ord förklaras löpande i brödtexten. På varje uppslag finns även instuderingsfrågor för att hjälpa eleverna att läsa texten.

Tydliga förklaringsmodeller

I läromedlet har stor vikt lagts vid att förklara hur de ingående delarna i tekniska system samverkar. I dessa förklaringsmodeller används korta textrutor som är kopplade till tydliga illustrationer. Det kan till exempel vara en förklaring av hur det
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stella Teknik 7-9
  2. +
  3. PULS Teknik 7-9 Grundbok, fjärde upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt PULS Teknik 7-9 Grundbok, fjärde upplagan av Staffan Sjöberg (häftad).

Köp båda 2 för 1005 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Stella Fysik 7-9

    Björn Citrohn, Kenneth Lovén

    Struktur och innehåll Stella Fysik består av sex kapitel. De är tänkta som en arbetsgång från åk 7–9 där man arbetar med ett kapitel per termin enligt nedan: Materia, tryck och värme Rör...