Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2021-08-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Illustratör/Fotograf
Micaela Favilla, Jimmy Wallin
Dimensioner
299 x 221 x 20 mm
Vikt
940 g
SAB
Fc
ISBN
9789127458918
Klara svenskan åk 2 Lärarhandledning med lärarwebb

Klara svenskan åk 2 Lärarhandledning med lärarwebb

(1 röst)
Spiral Svenska, 2021-08-09
768
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Klara svenskan byggs kunskap upp med hjälp av lärar- och kamratstöd i en varsam progression, så kallad scaffolding eller vägledd undervisning. Varje årskurs i Klara svenskan behandlar fyra olika texttyper. Dessa delas upp i momenten tala, läsa och skriva. Texttypens särdrag tydliggörs och eleverna får tillägna sig lämpliga strategier och verktyg för att ta sig an texter i den aktuella texttypen, till exempel planeringsverktyg för det egna skrivandet och strategier för läsförståelse och retorik. Längre texter som eleverna producerar skrivs inte i boken men planeringen inför skrivandet, checklistor och bedömningsmatriser under skrivandet samt utvärdering efter skrivandet samlas i boken.

Arbetet i Klara svenskan utgår ifrån Cirkelmodellens fyra faser. Du som lärare vägleder och stöttar eleverna genom skrivprocessen. Eleverna ges utrymme att tala, samtala, tänka högt, ställa hypoteser, resonera om och ge återkoppling på sina egna och kamraternas idéer. Allt för att främja formativt lärande och språkutveckling.

Fas 1 - Texttypens innehåll

Du som lärare tar reda på elevernas förkunskaper och tydliggör målen för ämnesområdet. Ni bygger tillsammans upp kunskap om ämnet och ni samtalar om aktuella ord och begrepp.

Fas 2 - Texttypens syfte, struktur och kännetecken

Ni går igen om textens olika delar, form och funktion. I denna fas utvecklar eleverna ett metaspråk. Ett språk om språket.

Fas 3 - Gemensam text

Utifrån elevernas idéer och din vägledning bygger ni upp en gemensam text. Eleverna får syn på processen i arbetet och förbereds inför sitt eget skrivande.

Fas 4 - Individuell text

Elevernas kunskap om texttypen gör att de själva kan planera och skriva en text. Till stöd har de checklistor och matriser med fokus på mål, innehåll och texttypens särdrag.Lärarhandledning med lärarwebb

Lärarhandledningen är själva hjärtat i Klara svenskan och den omfattar de två elevböckerna. Till handledningen finns det en lärarwebb där lärahandledningen i digitalt format, modelltexter, kopieringsunderlag samt filmer, finns att tillgå via en unik kod i 12 månader. Där efter kan du köpa till lärarwebben med samma innehåll separat.

I lärarhandledningen får du som lärare hjälp med:

* tydliga lektionsplaneringar och genomgångar till varje uppslag i elevböckerna,

* kopieringsunderlag som tillhör genomgångarna,

* stödstrukturer för varje texttyp,

* modelltexter inom varje texttyp,

* en bank med ytterligare texter inom varje texttyp samt läsförståelseuppgifter till dessa texter,

* facit till de båda elevböckerna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klara svenskan åk 2 Lärarhandledning med lärarwebb
  2. +
  3. Klara svenskan åk 2 Elevbok Tala, läsa, skriva

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klara svenskan åk 2 Elevbok Tala, läsa, skriva av Sara Rådling, Pär Sahlin (häftad).

Köp båda 2 för 939 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna