Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2021-05-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 170 x 3 mm
Vikt
102 g
SAB
Fct
ISBN
9789127458949

Öva & pröva. Läsförståelse i svenska och sva årskurs 7

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-05-17
129
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Läsförståelseuppgifterna i Öva & pröva testar fyra olika läsförståelseprocesser:
  • uppmärksamma och återge explicit uttryckt information
  • dra enkla slutsatser
  • tolka och integrera idéer och information
  • granska och värdera innehåll, språk och textelement.
Uppgifterna består av såväl flervalsfrågor som öppna frågor.

Sakprosa och skönlitteratur

I Öva & pröva möter eleverna till exempel faktatexter, recensioner, krönikor och nyhetsartiklar av bland andra Bob Hansson, Carina Bergfeldt och Johan Rapp. De får även läsa skönlitterära texter som till exempel berättelser, dikter och noveller av författare som Alice Munro, Jonas Karlsson och Athena Farrokhzad. Texterna är indelade i tre allmänmänskliga teman per bok. ”Svåra frågor”, ”Hög puls” och ”Alternativ värld” är exempel på teman. Varje tema introduceras med en illustration som väcker nyfikenhet och aktiverar elevernas förförståelse.

Arbeta formativt och summativt

Använd Öva & pröva formativt och summativt. Det första temat kan användas för att få en bild av elevernas läsförståelse vid skolstarten. Det andra temat kan användas halvvägs in i läsåret för att se hur elevernas läsförståelse har utvecklats. Det sista temat kan användas summativt: hur god är elevernas läsförståelse i slutet av årskursen? Utifrån elevernas resultat kan den fortsatta undervisningen planeras så att elevernas läsförståelse utvecklas.

Digitalt extramaterial ingår

I det digitala extramaterialet som är tillgängligt för lärare finns facit till alla uppgifter samt ett lärarstöd. I lärarstödet finns det gott om uppgifter som kan användas före, under och efter arbetet med texterna i Öva & pröva.

NYHET! Öva & pröva Digital

Öva & pröva finns även som digitalt läromedel. I den digitala versionen kan eleverna öva på att läsa texterna på skärm samt svara på de tillhörande läsförståelsefrågorna. Flervalsfrågorna är självrättande och i kursverktyget kan läraren bestämma om svaren på de öppna frågorna ska vara tillgängliga för eleverna eller inte. I den digitala versionen kan eleverna lyssna på texterna samt anpassa typsnitt, textstorlek och radavstånd efter behov. I Öva & pröva Digital är lärarstödet integrerat i läromedlet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Öva & pröva. Läsförståelse i svenska och sva årskurs 7
  2. +
  3. Öva & pröva. Läsförståelse i svenska och sva årskurs 9

De som köpt den här boken har ofta också köpt Öva & pröva. Läsförståelse i svenska och sva år... av Malin Fransson (häftad).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »