Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Input
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2022-01-28
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 185 x 8 mm
Vikt
314 g
SAB
Ea
ISBN
9789127459441
Rum för aktivt lärande : att skapa utvecklande lärmiljöer (häftad)

Rum för aktivt lärande : att skapa utvecklande lärmiljöer

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-01-28
426
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med enkla och tydliga metoder kan vi utveckla våra elevers lärande, tydliggöra lärprocesser och skapa en lugnare arbetsmiljö.

Boken Rum för aktivt lärande visar hur miljön samspelar med undervisning och lärande, och ger både ett teoretiskt underlag och praktiska tips på hur du kan utveckla elevernas lärmiljöer. Rummets möblering och utformning styr i mångt och mycket vilka arbetssätt som är tillgängliga och vilka olika arbetsmetoder vi väljer att låta eleverna möta. Med kunskap om hur lärmiljöer utformas kan vi utveckla både vår undervisning och vårt sätt att se på lärande. Det behöver inte handla om att kasta ut möbler och köpa nytt, det går att förändra lärmiljöer med små medel och befintligt material. Målet är att skapa tillgängliga lärmiljöer som utvecklar alla barn.

Rum för aktivt lärande behandlar den pedagogiska och den fysiska lärmiljön och innehåller skisser över olika sätt att utforma ett klassrum. Boken tar även upp ljud, ljus och luft i klassrumsmiljön samt skolans utemiljö, skolgården.

Rum för aktivt lärande vänder sig främst till lärare i förskoleklass till årskurs tre men kan med fördel även läsas av personal inom fritidshemmet.

Sagt om boken:

"En gedigen bok med massor av tips om allt från att bygga en grupp och ledarskap till hur en kan tänka kring möblering. Den innehåller så mycket mer än jag trodde. Författaren delar med sig av vad hon har lärt sig i sitt yrke och gör det så bra! En väldigt lätttillgänglig och användbar bok för lärare från förskoleklass upp till högstadiet. Jag kommer återkomma till den många gånger under mitt yrkesliv."
Kundrecension från adlibris.com
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rum för aktivt lärande : att skapa utvecklande lärmiljöer
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 655 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rum för aktivt lärande : att skapa utvecklande lärmiljöer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket användbar bok för lärare
    Carina, 17 mars 2022

    En gedigen bok med massor av tips om allt från att bygga en grupp och ledarskap till hur en kan tänka kring möblering. Den innehåller så mycket mer än jag trodde. Författaren delar med sig av vad hon har lärt sig i sitt yrke och gör det så bra! En väldigt lättillgänglig och användbar bok för lärare från förskoleklass upp till högstadiet. Jag kommer återkomma till den många gånger under mitt yrkesliv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Emma Widegren