Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Förskoleserien
Antal sidor
151
Utgivningsdatum
2021-06-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
210 x 190 x 9 mm
Vikt
316 g
ISBN
9789127459458
Material och materialitet : hållbar utbildning för de yngsta (häftad)

Material och materialitet : hållbar utbildning för de yngsta

(3 röster)
Häftad, Svenska, 2021-06-04
390
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Genom att intressera oss för materialens egenskaper, materialitet och deras påverkan och inverkan kan vi börja upptäcka barnens förståelse för sin omvärld. Vi ser hur de skapar relationer, hur de tar sig an materialen, hur de komponerar, lägger till, skapar nya arrangemang och lär tillsammans.

Boken går igenom hur olika material tydligare kan stödja och utmana barnen och hur de kan stödja pedagoger i arbetet med att utmana och vidareutveckla varje barns förmågor och färdigheter. Boken är praktiknära och fylld med konkreta exempel som ger stöd och fler verktyg i det viktiga arbetet tillsammans med barnen. Genomgående finns frågor för reflektion och diskussion i arbetslaget. Till boken finns också en studiehandledning som kostnadsfritt kommer att kunna laddas ner som extramaterial här på nok.se.

"Vilken fin bok!! Författarna lyckas med konststycket att både vara konkret praktiknära och samtidigt lyfta läsarens blick till att se sammanhang och övergripande perspektiv. (...) Kommer helt säkert att bli väldigt uppskattad och användbar för pedagoger i förskolan!"

Lena Aronsson, Fil.dr., universitetslektor

"Författarnas sätt att närma sig förskolans material tydliggör betydelsen av pedagogens arbete och barnets tysta, implicita kunskap. Boken, som är forskningsbaserad, tar upp de globala målen och är oerhört praktiknära med mycket gott om exempel och tydliggörande bilder. Den är oerhört inspirerande och tankeväckande. Helhetsbetyg 4."

Tin Carleson, BTJ-häftet nr 17, 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Material och materialitet : hållbar utbildning för de yngsta
 2. +
 3. Upptäck naturvetenskap i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Upptäck naturvetenskap i förskolan av Karin Persson Gode (häftad).

Köp båda 2 för 795 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Pedagogisk dokumentation : utvecklas och lära tillsammans

  Gunilla Essén, Erika Björklund, Leicy Olsborn Björby

  Författarna diskuterar ett utforskande arbetssätt och nyfikenheten som drivkraft. Igenom boken finns vardagsexempel från olika förskolor och reflektionsfrågor till dig som pedagog. Till boken finns även en verktygslåda av samlade reflektions- och ...

 • Systematiskt kvalitetsarbete - på alla nivåer

  Gunilla Essén, Leicy Olsborn Björby

  Alla som arbetare i förskolan måste enligt Skollagen arbeta med Systematiskt kvalitetsarbete. Men, vad innebär det egentligen? Vilka ingredienser består systematiskt kvalitetsarbete av och hur tar vi vara på det vi redan gör? Vardagen är vår kvali...