Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2022-04-04
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
233 x 162 x 23 mm
Vikt
661 g
SAB
Qbab
ISBN
9789127460218
Chef- och ledarskap inom välfärdssektorn (häftad)

Chef- och ledarskap inom välfärdssektorn

Häftad,  Svenska, 2022-04-04
423
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Inom välfärdssektorn råder speciella villkor och utmaningar när politiska visioner och beslut ska förverkligas. Samhällets och medborgarnas behov ska tillgodoses av mer eller mindre självgående professioner, där rättigheter och skyldigheter dels regleras av lagar och andra formella styrdokument, dels bevakas av olika tillsynsorgan liksom av massmedia. Hur kan då chefer och andra ledare skapa verksamheter som har patienters, elevers och alla andra brukares bästa i fokus samtidigt som de ska bidra till en hållbar arbetssituation för sin personal - och för sig själva?

Denna uppdaterade klassiker ger både en teoretisk förståelse för chef- och ledarskap i välfärdsorganisationer och en praktisk vägledning för chefers vardagsarbete, alltifrån förändringsarbete till bemötande av "krångliga" medarbetare.

Boken vänder sig till såväl nuvarande som framtida chefer och ledare. Den lämpar sig väl som kurslitteratur på de högskoleprogram som utbildar välfärdssektorns olika professioner och yrkesgrupper. Likaså har den en given plats på chefs- och ledarskapsutbildningar med inriktning mot välfärdssektorn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Chef- och ledarskap inom välfärdssektorn
  2. +
  3. Konflikthantering i arbetslivet : förstå, hantera, förebygg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konflikthantering i arbetslivet : förstå, hante... av Thomas Jordan (häftad).

Köp båda 2 för 799 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingela Thylefors