Föräldraguiden vid autism och adhd : Så vägleder du ditt barn från ung till (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2022-10-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
SAB
Vlada
ISBN
9789127460515
Föräldraguiden vid autism och adhd : Så vägleder du ditt barn från ung till (inbunden)

Föräldraguiden vid autism och adhd : Så vägleder du ditt barn från ung till

Inbunden Svenska, 2022-10-03
267
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Som förälder till ett barn med autism eller adhd pågår det aktiva föräldraskapet ofta längre än för andra. Föräldraguiden vid autism och adhd riktar sig till dig som har en ungdom eller ett vuxet barn som inte riktigt kommer igång med vuxenlivet - eller som vill förebygga att det blir så - och visar hur ni tillsammans kan hitta en stabil väg framåt.

Perioden som ung vuxen ställer nya krav på vad man förväntas klara av på egen hand, många viktiga val ska göras och den egna identiteten formas. Som förälder kan det vara svårt att veta hur man stöttar sitt barn och samtidigt skapar förutsättningar för ett så självständigt liv som möjligt.

Den erfarna psykologen Katarina Sörngård visar hur du kan:
- kommunicera för att nå fram och inte hamna i tjat eller konflikter
- hjälpa till att få vardagen att fungera
- hantera självskada och våldsamt beteende
- se varningssignaler på depression, ångest och beroende i tid
- underlätta övergångar mellan studier och jobb, att börja på universitetet, flytta hemifrån
- hantera din egen oro och ta hand om dig själv.

Information om vilket stöd samhället kan ge samsas med konkreta strategier. Du får dessutom följa flera familjer och se hur de har gjort för att vägleda sina barn till ett fungerande vuxenliv.
Boken riktar sig till föräldrar men är även en kunskapskälla för professionella som vill lära sig mer om deras situation.

Katarina A. Sörngård är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och specialist i neuropsykologi. Hon har lång erfarenhet av att behandla personer med autism och adhd samt att guida föräldrar och närstående. Efter mångårigt arbete inom vuxenpsykiatrin är hon numera väletablerad på sin egen mottagning. Hon har tidigare utkommit med ADHD-hjälpen och Autismhandboken.
Visa hela texten

Fler böcker av Katarina A Sörngård

  • Autismhandboken : Strategier för ökad livskvalitet

    Katarina A Sörngård

    Autismhandboken riktar sig till dig som är vuxen och har högfungerande autism (Aspergers syndrom) eller autistiska drag. Den ger konkreta strategier som hjälper dig att utveckla din kommunikation underlätta relationer be om hjälp minska konflikter...

  • ADHD-hjälpen : För ett liv i balans

    Katarina A Sörngård

    Har du svårt att få livet att gå ihop? Glömmer och missar du möten du skulle ha gått på? Blir du för arg, för uppvarvad eller för ledsen och saknar en inre balans? Adhd-hjälpen ger dig konkreta strategier för att få vardagen att fungera. Du får öv...