Format
Häftad (Spiral)
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2021-11-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
300 x 223 x 22 mm
Vikt
818 g
SAB
Eabt
ISBN
9789127460591

Utveckla matematiskt tänkande : - i förskoleklass

Häftad,  Svenska, 2021-11-09
789
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Innehållet i boken är uppdelat på undervisningsaktiviteter och uppdrag. Uppdelningen är gjord för att undervisningen ska kunna anpassas till elevers olika behov. Aktiviteterna har fokus på taluppfattning och passar bäst för undervisning på individ- eller gruppnivå. Uppdragen har fokus på problemlösning och passar bäst för undervisning på gruppnivå. Elever som behöver stöd kan identifieras med hjälp av information från förskolan, egna observationer eller bedömningar utifrån Skolverkets kartläggning Hitta matematiken.

Undervisningsaktiviteter och uppdrag

Undervisningsaktiviteterna är indelade i tre matematiska områden:
  • förstå talen 0–5
  • tals uppbyggnad
  • ordproblem med addition och subtraktion.
Varje undervisningsaktivitet har en progression som hjälper eleven att bygga upp kunskaper steg för steg. Eftersom progressionen i matematiken är inbyggd kan du lägga allt fokus på eleven och elevens lärande i varje situation! I handledningen får du veta vilka frågor du kan ställa, vad du bör observera samt vad ni kan samtala om. Till varje område finns en diagnos och ett underlag för dokumentation av elevens kunskapsutveckling.

Uppdragen har en annan karaktär. Här får eleverna praktiskt lösa problem med fokus på klassificering och sortering, mönster, rumsuppfattning, mätning samt förändring. De får föra enkla matematiska resonemang samt undersöka och reflektera över problemställningar.

Till både undervisningsaktiviteter och uppdrag finns kopieringsunderlag i boken.
Boken är skriven för förskoleklass men är även en god hjälp för elever som bedöms vara i behov av stöd under de första skolåren.

Forskning och matematikdidaktik

Boken innehåller även aktuell forskning om utvecklingen av matematiskt kunnande i tidiga år och om sambanden med den fortsatta kunskapsutvecklingen genom hela utbildningssystemet.

I delen om forskning och matematikdidaktik kan du läsa om kritiska punkter inom de områden som undervisningsaktiviteterna berör samt hur dessa kan behandlas i en explicit strukturerad undervisning. Denna undervisningsform har i vetenskapliga studier visat sig fungera väl i klassundervisning och vara särskilt gynnsam för elever i behov av stödinsatser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utveckla matematiskt tänkande : - i förskoleklass
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 1018 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna