Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2022-05-30
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Killander, Catrin (förf.) / Rasmussen, Tobias (förf.) / Scocco, Charlotte (förf.) / Stadig, Ola (förf.) / Strömberg, Dag (förf.) / Tysk, Christina (förf.) / Wenneborg, Klara (förf.) / Åsberg, Lilja (förf.) / Backman, Anna (red.)
Illustratör/Fotograf
Johanna Arpiainen
Dimensioner
210 x 152 x 14 mm
Vikt
440 g
SAB
Vlada
ISBN
9789127460744
Vänskap, skola, familjeliv : anpassningar och färdigheter för barn med autism (häftad)

Vänskap, skola, familjeliv : anpassningar och färdigheter för barn med autism

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-05-30
306

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vänskap, skola, familjeliv: anpassningar och färdigheter för barn med autism är skriven för dig som har ett barn med autism och vill få tips som underlättar vardagen och hjälper barnet att lära sig nya, viktiga färdigheter:

• kommunicera bättre
• skaffa en vän eller fler
• äta och sova bättre
• duscha, gå på toa, klä på sig
• ta till sig kunskap och trivas i skolan
• hitta roliga saker att göra på fritiden.

Du får följa tre barn - Ahmed 6 år, Simon 7 år och Alice 9 år - och se hur deras föräldrar och pedagoger lekfullt och i små steg lär barnen nya färdigheter eller anpassar miljön och kraven. Boken tar även upp hur det är att vara förälder till ett barn med autism och hur en utredning går till.

Bokens syfte är att hjälpa dig och ditt barn att ta vara på det som redan fungerar bra och bidra med nya färdigheter, tips och anpassningar som kan förenkla vardagen.

Det här är en fristående fortsättning på boken Leka, prata, äta som handlade om yngre barn. Nu vänder vi oss till dig som är förälder och har ett barn i åldrarna 6-9, andra anhöriga, logopeder, pedagoger och andra som träffar barn med autism.

Anna Backman (red.) är leg. psykolog och doktorand på (KIND), KI. Hon arbetar också som psykolog bland annat med neuropsykiatriska utredningar (barn och ungdomar), handleder skolpersonal och föreläser på olika utbildningar och universitet.

Kapitelförfattarna är psykologer, logopeder och en specialpedagog: Anna Backman (red.) Bella Berg, Malin Bruhn, Anna Fridell, Tiina Holmberg Bergman, Catrin Killander, Tobias Rasmussen, Charlotte Scocco, Ola Stadig, Dag Strömberg, Christina Tysk, Klara Wenneborg och Lilja Åsberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vänskap, skola, familjeliv : anpassningar och färdigheter för barn med autism
  2. +
  3. Föräldraguiden vid autism och adhd : så vägleder du ditt barn från ung till

De som köpt den här boken har ofta också köpt Föräldraguiden vid autism och adhd : så väglede... av Katarina A Sörngård (inbunden).

Köp båda 2 för 600 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna