Vänskap, skola, familjeliv (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2022-10-25
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127460751
Vänskap, skola, familjeliv (e-bok)

Vänskap, skola, familjeliv E-bok

anpassningar och färdigheter för barn med autism

E-bok (EPUB), Svenska, 2022-10-25
179
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Vänskap, skola, familjeliv: anpassningar och färdigheter för barn med autism är skriven för dig som har ett barn med autism och vill få tips som underlättar vardagen och hjälper barnet att lära sig nya, viktiga färdigheter:

. kommunicera bättre
. skaffa en vän eller fler
. äta och sova bättre
. duscha, gå på toa, klä på sig
. ta till sig kunskap och trivas i skolan
. hitta roliga saker att göra på fritiden.

Du får följa tre barn - Ahmed 6 år, Simon 7 år och Alice 9 år - och se hur deras föräldrar och pedagoger lekfullt och i små steg lär barnen nya färdigheter eller anpassar miljön och kraven. Boken tar även upp hur det är att vara förälder till ett barn med autism och hur en utredning går till.

Bokens syfte är att hjälpa dig och ditt barn att ta vara på det som redan fungerar bra och bidra med nya färdigheter, tips och anpassningar som kan förenkla vardagen.

Det här är en fristående fortsättning på boken Leka, prata, äta som handlade om yngre barn. Nu vänder vi oss till dig som är förälder och har ett barn i åldrarna 6-9, andra anhöriga, logopeder, pedagoger och andra som träffar barn med autism.

Anna Backman (red.) är leg. psykolog och doktorand på (KIND), KI. Hon arbetar också som psykolog bland annat med neuropsykiatriska utredningar (barn och ungdomar), handleder skolpersonal och föreläser på olika utbildningar och universitet.

Kapitelförfattarna är psykologer, logopeder och en specialpedagog: Anna Backman (red.) Bella Berg, Malin Bruhn, Anna Fridell, Tiina Holmberg Bergman, Catrin Killander, Tobias Rasmussen, Charlotte Scocco, Ola Stadig, Dag Strömberg, Christina Tysk, Klara Wenneborg och Lilja Åsberg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Leka, prata, äta

    Backman Anna, Bejnö Hampus, Berg Bella, Holmberg Tiina, Killander Katrin

    Ungefär ett barn i varje förskolegrupp har svårt att lära sig viktiga färdigheter för livet. Övningarna i den här boken lär barn att: leka med andra barn hantera övergångar och sociala regler Ungefär ett barn i varje förskolegrupp har svårt att lä...