Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lärare Gör
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2022-08-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
295 x 210 x 9 mm
Vikt
490 g
SAB
Ead
ISBN
9789127461062
Studieteknik : övningar för att förstå och utveckla lärandet (häftad)

Studieteknik : övningar för att förstå och utveckla lärandet

Häftad Svenska, 2022-08-17
294
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Studieteknik är nyckeln till lärande. En god studieteknik ger eleverna möjlighet att nå så långt som möjligt och utveckla sin inlärning. Boken beskriver hur hjärnan och inlärning fungerar följt av lektionsexempel där dina elever blir medvetna om olika strategier för olika tillfällen. Här får du möjlighet att inkludera studieteknik i den ordinarie undervisningen för att ge dina elever bästa möjliga förutsättningar för lärande.

Boken är uppdelad i sex kapitel där de första fyra kapitlen berättar om vad studieteknik innebär, om lärande, om hjärnan och minnet, attityder och vanor. I kapitel fem ges exempel på ett antal lektioner och uppgifter som utgår ifrån de olika studieteknikerna, kopplade till att minnas, att läsa för att lära och att skriva för att lära. Till vissa av lektionerna hör kopieringsunderlag att arbeta med för eleverna samt ett antal frågor att reflektera över. Avslutningsvis handlar kapitel sex om samarbetet mellan skolan och elevernas vårdnadshavare, hur vi gemensamt kan hjälpas åt för att underlätta, stötta och göra elevernas studier mer effektiva.

Klicka på bilden nedan och se film (på Pedagog Malmös webbsida) med författarna där de berättar om hur du kan undervisa i studieteknik!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Studieteknik : övningar för att förstå och utveckla lärandet
 2. +
 3. Bli hjärnsmart : plugga snabbare och bättre!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bli hjärnsmart : plugga snabbare och bättre! av Johan Rapp (häftad).

Köp båda 2 för 453 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Skrivligheter Insp.bok Resurspaket

  Kim Sjöberg

  Skrivligheter Inspirationsbok innehåller stöd, vägledning och inspiration till din skrivundervisning på lågstadiet. På ett lekfullt, kreativt och pedagogiskt sätt kan du inspirera elever till skrivande med utgångspunkt från nio gemensamma upplevel...

 • Tala, lyssna och samtala : kreativa övningar som stödjer det muntliga

  Kim Sjöberg

  I det centrala innehållet är det tydligt att vi ska arbeta med muntligt berättande och muntliga presentationer i undervisningen. Tala, lyssna och samtala innehåller konkreta lektionsupplägg som visar på hur du kan arbeta med elevernas berättande o...