Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2023-01-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
234 x 159 x 21 mm
Vikt
626 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789127461147
Implementeringsboken : så inför du nytt som gör nytta (inbunden)

Implementeringsboken : så inför du nytt som gör nytta

Inbunden Svenska, 2023-01-02
351
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Implementering innebär att föra in något nytt i en organisation i avsikt att skapa nytta. Processen är förvånansvärt lik oavsett vad man vill föra in: en ny behandlingsmetod, en ny teknik eller ett administrativt system. Det handlar ju om människor som ska göra något nytt.

Implementering är ofta mödosamt och risken att misslyckas är stor. Det krävs systematik och kunskap för att räta ut alla frågetecken: Hur vet man om det nya verkligen gör nytta? Hur blir man av med det gamla - det som inte längre behövs? Hur kan det nya integreras i det som redan pågår? Hur får man med sig de som inte vill ta sig an ännu en förändring?

I boken får du veta vad du steg för steg kan göra för att lyckas. Innehållet bygger på den senaste och mest relevanta kunskapen inom implementeringsvetenskapen, kryddat med författarnas egna erfarenheter av att implementera allt från digitalisering till evidensbaserade metoder.

Implementeringsboken är skriven både för dig som studerar och för dig som står mitt i en implementering, för dig som är novis och för dig som är mer erfaren.

Författarna svarar på fyra frågor om boken - läs här!
Forskarens tips för en lyckad implementering, artikel från Mälardalens universitet.

Henna Hasson är professor i implementering vid Karolinska institutet och chef för Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Region Stockholm.

Ulrica von Thiele Schwarz är leg. psykolog och professor i psykologi vid Mälardalens universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Implementeringsboken : så inför du nytt som gör nytta
 2. +
 3. Toxiska chefer : så hanterar du ledare som missbrukar sin makt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Toxiska chefer : så hanterar du ledare som miss... av Martina Skowronska (häftad).

Köp båda 2 för 570 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Användbar evidens : om följsamhet och anpassningar

  Henna Hasson, Ulrica Von Thiele Schwarz

  Idag förväntas alla använda evidensbaserade metoder. Men det är inte så lätt i praktiken och därför anpassas metoderna ofta. Vad händer då? Kan man lita på att insatserna är säkra och hjälper? Fungerar de kanske till och med bättre? Författarna re...

 • Tillförlitlig och relevant kunskap för sjuksköterskor : om vetenskap och beprövad erfarenhet

  Ulrica Von Thiele Schwarz, Henna Hasson, Lars Wallin

  Den här boken knyter ihop två centrala ämnen som ofta hanteras separat: vetenskap och tillämpningen av kunskap i det praktiska vårdarbetet. Sjuksköterskor ska utföra sitt arbete i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet. Här beskriv...