Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2022-08-10
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 17 x 170 mm
Vikt
640 g
SAB
Fe
ISBN
9789127461253
Echo 5, andra upplagan (häftad)

Echo 5, andra upplagan

Häftad,  Svenska, 2022-08-10
573

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

Echo 5

Echo 5 riktar sig till elever som läser kursen engelska 5 på gymnasiet eller vuxenutbildningen.

Tematiska kapitel

Bokens tematiska upplägg med teman som 24-Hour Lifestyle, Healthy Changes, Mother Earth, Beyond Prejudice och The Art of Fantasy, väcker elevernas intresse och engagemang. Varje kapitel består av en huvudtext och i vartannat kapitel även en hel novell som berör kapitlets övergripande tema. Review, brochure, email, testimonial, blog och speech transcript är exempel på texttyper som bidrar med variation och en ökad genremedvetenhet.

Utvecklande övningar

En nyhet i andra upplagan är kapitelstarterna med målbeskrivningar och diskussionsuppgifter för att eleverna ska få möjlighet att aktivera sin förförståelse och bekanta sig med innehållet i kapitlet. I varje kapitel följs huvudtexten av en mängd övningar som tränar olika förmågor, ny vokabulär och texttypiska moment.

I Let’s practice tränar eleverna bland annat på läs- och hörförståelse. De populära övningstyperna Short Discussion och Quick Writing finns kvar. I Learn how övar eleverna på genrer och förbereder sig på så sätt inför slutuppgiften, Final task. Här får de ta del av en mönstertext och lära sig användbara fraser och textdisposition samt anpassning till situation, sammanhang och mottagare.

Bedömning

I varje kapitel finns gott om både receptiva och produktiva uppgifter vilket möjliggör för dig som lärare att kontinuerligt bedöma elevernas utveckling i språket. I varje kapitel finns också antingen en större muntlig eller skriftlig slutuppgift, Final task, som kan användas som bedömningsunderlag. I den webbaserade lärarhandledningen finns dessutom färdighetsprov i hör- och läsförståelse för utskrift.

Echo på webben

  • Echo 5 Digitalbok är en e-bok.
  • Echo 5 kostnadsfritt extramaterial är ett kostnadsfritt digitalt material som bland annat ger eleverna nyttig mängdträning i form av självrättande webbövningar. Övningarna fokuserar mestadels på ord och grammatik. I extramaterialet hittar eleverna också ljudfiler till bokens texter och hörövningar samt facit till bokens uppgifter.
  • Echo 5 lärarhandledning finns på webben och innehåller en bank med extramaterial (t.ex. extra hörövningar), prov, hörmanus, projektförslag, undervisningstips, filmer och förslag på arbetsgång. Här finns även ljudfiler till alla texter och hörövningar samt facit till bokens uppgifter.

Echo 6

Echo 6 riktar sig till elever som läser kursen Engelska 6 på gymnasiet eller vuxenutbildningen. Precis som i Echo 5 ligger fokus på samhällsfrågor, genremedvetenhet och kompletta noveller. Men i enlighet med ämnesplanen i Engelska 6 ges även möjlighet för eleverna att fördjupa sig i litterära perioder, äldre skönlitterära verk och författarskap.

Tematiska kapitel

Bokens tematiska upplägg med teman som Risky Business, Scenes from Childhood, Words Make Our World, War on Crime och Use Your Voice, väcker elevernas intresse och engagemang. Varje kapitel består av en huvudtext och i vartannat kapitel även en hel novell som berör
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Echo 5, andra upplagan
  2. +
  3. Echo 6, andra upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Echo 6, andra upplagan av Kevin Frato (häftad).

Köp båda 2 för 1157 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kevin Frato