Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2022-05-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 172 x 11 mm
Vikt
433 g
SAB
Emiba
ISBN
9789127461628
Studiestrategier i gymnasiet : för undervisning och lärande (häftad)

Studiestrategier i gymnasiet : för undervisning och lärande

(2 röster)
Häftad Svenska, 2022-05-27
348
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att rusta gymnasieelever med studiestrategier är avgörande för ett effektivt lärande och därmed också för skolresultat och välmående. Genom att förse eleverna med en verktygslåda fylld av strategier som stödjer dem i att planera, organisera och utveckla deras analytiska förmåga så ökar vi den självständighet som krävs för att klara av gymnasiearbete och examen.

Den här handboken presenterar konkreta verktyg som är lätta att komma i gång med - verktyg som både rustar eleverna att nå sin fulla studiepotential och samtidigt förbereder dem för fortsatta studier på högskolenivå. Till varje strategi finns övningar och exempel på hur undervisningen explicit kan läggas upp inom den ordinarie undervisningen samt frågor för kollegial reflektion och diskussion kopplad till undervisning och verksamhet. För att ytterligare stödja den gemensamma professionsutvecklingen presenteras i bokens sista del olika modeller för kollegialt lärande tillsammans med elevfall som utgångspunkt för pedagogiska samtal.

Kunskap om studiestrategier gynnar alla elever, men för elever i behov av extra stöd, kan det vara helt avgörande för studieframgång. Boken vänder sig till alla gymnasielärare, specialpedagoger, speciallärare, skolledare, studie- och yrkesvägledare och elevhälsa som tillsammans vill bidra till att skapa en tillgänglig lärmiljö.Sagt om boken:

"Boken är tydlig, lättillgänglig och genomarbetad. Storvik och Wåxberg verkar ha tänkt in i alla detaljer även för pedagogerna. Varje kapitel avslutas med frågor för kollegial reflektion och i slutet av boken finns fiktiva elevfall att arbeta med. Där finns även upplägg till bokcirkel."
Margot Zakariasson, specialpedagog i Luleå
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Studiestrategier i gymnasiet : för undervisning och lärande
  2. +
  3. Autism och ADHD i gymnasiet : tydliggörande pedagogik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autism och ADHD i gymnasiet : tydliggörande ped... av David Edfelt, Annelie Karlsson, Ann Lindgren, Anna Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 667 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »