Olyckliga i paradiset : varför mår vi dåligt när allt är så bra? (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2022-06-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
178 x 110 x 11 mm
Vikt
95 g
SAB
Do
ISBN
9789127462076
Olyckliga i paradiset : varför mår vi dåligt när allt är så bra? (pocket)

Olyckliga i paradiset : varför mår vi dåligt när allt är så bra?

Pocket Svenska, 2022-06-03
75
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Mer än en miljon svenskar tar antidepressiva läkemedel och psykiatriska diagnoser ligger bakom hälften av alla sjukskrivningar. Samtidigt har vi de senaste hundra åren fått ökad livslängd, mer frihet samt ökad jämställdhet och välfärd. Så varför mår vi inte allt bättre?

Psykiatern och forskaren Christian Rück utforskar en av våra allra viktigaste frågor: den psykiska ohälsan i Sverige. Beror ökningen av diagnoser på den svenska ensamheten, skärmarna, på att allt går fortare eller har vi flyttat gränsen mellan friskt och sjukt? Har stressen verkligen ökat och hur uppstod egentligen - den för Sverige unika - diagnosen utmattningssyndrom?

Olyckliga i paradiset ifrågasätter vedertagna sanningar och inbjuder till både reflektion och debatt. Boken kommer tyvärr inte att göra dig lyckligare - däremot smartare.

Christian Rück är psykiater och professor i psykiatri vid Karolinska institutet. Olyckliga i paradiset är hans debutbok.
Sagt om boken:

"Det är en elegant bok där författaren otvunget och personligt förklarar hur dagens moderna psykologi ser på psykisk sjukdom och psykisk ohälsa."
Forskning & Framsteg

"Boken utgör tankeväckande och informativ läsning för studenter och yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård, samt en hälsointresserad allmänhet."
Linda Ljungskog, BTJ-häftet nr 20, 2020
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Olyckliga i paradiset : varför mår vi dåligt när allt är så bra?
  2. +
  3. Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmus... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »