Fler böcker inom
Format
Häftad (Spiral)
Språk
Svenska
Antal sidor
78
Utgivningsdatum
2023-05-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
298 x 220 x 15 mm
Vikt
295 g
SAB
Fc
ISBN
9789127463691
Klara svenskan åk 2 Kopieringsunderlag Språklära f (häftad)

Klara svenskan åk 2 Kopieringsunderlag Språklära f

Häftad,  Svenska, 2023-05-25
469

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I Klara svenskan byggs kunskap upp med hjälp av lärar- och kamratstöd i en varsam progression, så kallad scaffolding eller vägledd undervisning. Varje årskurs i Klara svenskan behandlar fyra olika texttyper. Dessa delas upp i momenten tala, läsa och skriva. Texttypens särdrag tydliggörs och eleverna får tillägna sig lämpliga strategier och verktyg för att ta sig an texter i den aktuella texttypen, till exempel planeringsverktyg för det egna skrivandet och strategier för läsförståelse och retorik. Längre texter som eleverna producerar skrivs inte i boken men planeringen inför skrivandet, checklistor och bedömningsmatriser under skrivandet samt utvärdering efter skrivandet samlas i boken.

Arbetet i Klara svenskan utgår ifrån Cirkelmodellens fyra faser. Du som lärare vägleder och stöttar eleverna genom skrivprocessen. Eleverna ges utrymme att tala, samtala, tänka högt, ställa hypoteser, resonera om och ge återkoppling på sina egna och kamraternas idéer. Allt för att främja formativt lärande och språkutveckling.

Fas 1 - Texttypens innehåll

Du som lärare tar reda på elevernas förkunskaper och tydliggör målen för ämnesområdet. Ni bygger tillsammans upp kunskap om ämnet och ni samtalar om aktuella ord och begrepp.

Fas 2 - Texttypens syfte, struktur och kännetecken

Ni går igen om textens olika delar, form och funktion. I denna fas utvecklar eleverna ett metaspråk. Ett språk om språket.

Fas 3 - Gemensam text

Utifrån elevernas idéer och din vägledning bygger ni upp en gemensam text. Eleverna får syn på processen i arbetet och förbereds inför sitt eget skrivande.

Fas 4 - Individuell text

Elevernas kunskap om texttypen gör att de själva kan planera och skriva en text. Till stöd har de checklistor och matriser med fokus på mål, innehåll och texttypens särdrag.Lärarhandledning med lärarwebb

Lärarhandledningen är själva hjärtat i Klara svenskan och den omfattar de två elevböckerna. Till handledningen finns det en lärarwebb där lärahandledningen i digitalt format, modelltexter, kopieringsunderlag samt filmer, finns att tillgå via en unik kod i 12 månader. Där efter kan du köpa till lärarwebben med samma innehåll separat.

I lärarhandledningen får du som lärare hjälp med:tydliga lektionsplaneringar och genomgångar till varje uppslag i elevböckerna,

kopieringsunderlag som tillhör genomgångarna,

stödstrukturer för varje texttyp,

modelltexter inom varje texttyp,

en bank med ytterligare texter inom varje texttyp samt läsförståelseuppgifter till dessa texter,

facit till de båda elevböckerna. Elevboken Tala Läsa Skriva

Boken Tala Läsa Skriva innehåller arbete med fyra olika texttyper:Berättande text (stödstruktur Planeringsmallen)

Beskrivande faktatext (stödstruktur Sexfältaren)

Poetisk text (stödstruktur Poesihjärtat)

Instruerande text (stödstruktur Instruktionsstegen) Elevboken Språklära

Boken Språklära innehåller textexempel, övningar och regler inom områdena:Alfabetet (alfabetets bokstäver, alfabetisk ordning, vokaler, konsonanter samt handstilsträning)

Meningar (meningsbyggnad, olika typer av meningar, skiljetecken samt handstilsträning)

Stavning (dubbelteckning, ä-ljudet, å-ljudet, ng-ljudet, sj-ljudet, j-ljudet, ord som stavas med j eller g, ord som stavas med dj eller gj, ord som stavas med hj eller lj samt handstilsträning)

Ord (substantiv, beskrivande ord, synonymer, motsatsord, sortering samt handstilsträning) Kopieringsunderlag - Extra färdighetsträning (nyhet)

Kopieringsunderlaget innehåller extra övningar för att befästa momenten i Språklära.

Kostnadsfritt extramaterial

För att ge eleverna möjlighet att befästa momenten i Språklära ingår webbaserad färdighetsträning att använda på dator, surfplatta eller mobiltelefon.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klara svenskan åk 2 Kopieringsunderlag Språklära f
  2. +
  3. Pixi adventskalender Emma Göthner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pixi adventskalender Emma Göthner av Emma Göthner (häftad).

Köp båda 2 för 588 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Rådling