Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2023-08-14
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
24 x 232 x 171 mm
Vikt
720 g
SAB
Ff
ISBN
9789127464483

Echo 6, andra upplagan

Häftad,  Svenska, 2023-08-14
573
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

Echo 6

Echo 6 riktar sig till elever som läser kursen Engelska 6 på gymnasiet eller vuxenutbildningen. Precis som i Echo 5 ligger fokus på samhällsfrågor, genremedvetenhet och kompletta noveller. Men i enlighet med ämnesplanen i Engelska 6 ges även möjlighet för eleverna att fördjupa sig i litterära perioder, äldre skönlitterära verk och författarskap.

Tematiska kapitel

Bokens tematiska upplägg med teman som Risky Business, Scenes from Childhood, Words Make Our World, War on Crime och Use Your Voice, väcker elevernas intresse och engagemang. Varje kapitel består av en huvudtext och i vartannat kapitel även en hel novell som berör kapitlets övergripande tema.

Bland huvudtexterna finns en mängd olika texttyper, till exempel feature article, column, job application, interview, literary analysis, special occasion speech och argumentative essay, som tillsammans bidrar med variation till undervisningen och en ökad genremedvetenhet hos eleverna.

Utvecklande övningar

En nyhet i andra upplagan är kapitelstarterna med målbeskrivningar och diskussionsuppgifter för att eleverna ska få möjlighet att aktivera sin förförståelse och bekanta sig med innehållet i kapitlet.

I Engelska 6 ställs högre krav på elevernas språk och språkförståelse. Innan varje text lyfts därför nyckelord som ska stärka elevernas utveckling mot ett alltmer varierat och i många fall mer akademiskt språk. Precis som i Echo 5, finns det i anslutning till varje text information om genre och typ av engelska som används i texten och i den tillhörande inspelningen.

I varje kapitel följs huvudtexten av en mängd övningar som tränar olika förmågor, ny vokabulär och texttypiska moment.

I Let’s practice tränar eleverna på läs- och hörförståelse, nya ord och begrepp, på att samtala, diskutera och skriva. I detta avsnitt finns också en ny övningstyp som kallas Creative corner där eleverna använder det engelska språket i ett praktiskt sammanhang. T.ex. genom att skapa en affisch eller göra en reklamfilm.

I Learn how övar eleverna på genrer och förbereder sig på så sätt inför slutuppgiften, Final task. Här får de ta del av en mönstertext och lära sig användbara fraser och textdisposition samt anpassning till situation, sammanhang och mottagare.

Bedömning

I varje kapitel finns gott om både receptiva och produktiva uppgifter vilket möjliggör för dig som lärare att kontinuerligt bedöma elevernas utveckling i språket. I varje kapitel finns också antingen en större muntlig eller skriftlig slutuppgift, Final task, som kan användas som bedömningsunderlag. I den webbaserade lärarhandledningen finns dessutom färdighetsprov i hör- och läsförståelse för utskrift.

Echo 6 på webben

  • Echo 6 Digitalbok är en e-bok.
  • Echo 6 Extramaterial är ett kostnadsfritt digitalt material som bland annat ger eleverna nyttig mängdträning i form av självrättande webbövningar. Övningarna fokuserar mestadels på ord och grammatik. I extramaterialet hittar eleverna också ljudfiler till bokens texter och hörövningar samt facit till bokens uppgifter.
  • Echo
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Echo 6, andra upplagan
  2. +
  3. Echo 5, andra upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Echo 5, andra upplagan av Kevin Frato (häftad).

Köp båda 2 för 1146 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kevin Frato