På topplistor
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2024-04-26
Upplaga
4
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Översättare
Carl Åke Farbring
Dimensioner
234 x 163 x 30 mm
Vikt
770 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789127465749

Motiverande samtal : att hjälpa människor till förändring och utveckling

Häftad,  Svenska, 2024-04-26
393
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna fjärde utgåva av grundboken i motiverande samtal (MI) är helt omarbetad och speglar ytterligare ett decenniums forskning och utveckling.

Grundarna William R. Miller och Stephen Rollnick beskriver fylligt och fördjupande de fyra uppgifterna i MI: engagera, fokusera, framkalla och planera. Rikligt med dialoger visar hur MI kan användas inom en mängd olika områden. En nyhet är att MI nu ses som ett sätt att följa med människor genom hela resan mot förändring och utveckling (inte att bara förbereda för förändring). Ett Annat nytt inslag är avsnitt som fördjupar MI inom psykoterapins kontext. Empowerment lyfts fram som en del av MI-andan – att hjälpa personen att se och använda sina egna styrkor samt förmågan att göra egna val.

Motiverande samtal används bland annat inom rådgivning, psykoterapi, hälsovård, utbildning, coachning, idrott, socialt arbete, kriminalvård och ledarskap.

William R. Miller är fil.dr, professor emeritus i psykologi och psykiatri vid University of New Mexico. Hans forskning har särskilt fokuserat på behandling och prevention av beroendeproblematik.
Stephen Rollnick är fil.dr, hedersprofessor vid medicinska fakulteten vid Cardiff University, Wales, Storbritannien. Han har arbetat inom klinisk psykologi och forskning med fokus på hur man förbättrar samtal om förändring.

Sagt om boken:

”Boken är utomordentligt pedagogisk och belyser MI ur flera aspekter. Åtskilliga figurer, grundläggande begrepp och kom ihåg-punkter bidrar till ökad förståelse för texten. Studenter och yrkesverksamma som i sin profession ägnar sig åt klientsamtal kommer att ha omistligt stöd av boken där exempel på hur motiverande samtal kan se ut ges. Den här publikationen är en klassiker och en oumbärlig hjälp i arbetet med motiverande samtal.” Helhetsbetyg 5/5.
Maria Fridstjerna, BTJ-häftet nr 9, 2024
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motiverande samtal : att hjälpa människor till förändring och utveckling
  2. +
  3. Motiverande samtal inom hälso- och sjukvård - Att hjälpa människor att ändra beteende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Motiverande samtal inom hälso- och sjukvård - A... av Stephen Rollnick, William R Miller, Christopher C Butler (häftad).

Köp båda 2 för 742 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna