SOL NOVA Samhälle 7-9 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
SOL NOVA
Antal sidor
488
Utgivningsdatum
2023-08-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 200 x 24 mm
Vikt
1108 g
SAB
O
ISBN
9789127466098
SOL NOVA Samhälle 7-9 (inbunden)

SOL NOVA Samhälle 7-9

Inbunden,  Svenska, 2023-08-15
657
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
SOL NOVA är ett nytt heltäckande läromedel, nära knutet till kursplanen, där både innehållet och ämnesspråket är i fokus. Serien består
av årskursböcker i de fyra SO-ämnena. I SOL NOVA Samhälle får eleverna bland annat undersöka samhällsfrågor ur olika perspektiv och se konsekvenser av samhällsförändringar.

I SOL NOVA Samhälle får eleven kunskaper om vad som påverkar och formar det samhälle vi lever i. Läromedlet hjälper eleverna att exempelvis kunna se samhällsfrågor ur olika perspektiv och förstå konsekvenser av olika samhällsförändringar. Eleverna får möjlighet att på olika sätt upptäcka hur de mänskliga rättigheterna genomsyrar samhällsstrukturer och processer.

Samhälle 7 inleder med ett kapitel om vad samhällskunskapsämnet handlar om och varför vi läser just samhällskunskap. Där efter följer områden som identitet, befolkning, mänskliga rättigheter, nationella minoriteter samt media. Boken avslutas med ett kapitel om lag och rätt.

Samhälle 8 har fokus på hur samhällen styrs. Här behandlas till exempel Sveriges politiska system, styrelseskick och politiska ideologier. Boken beskriver också hur det gemensamma europeiska beslutsfattande i EU går till. Det finns även ett avsnitt om arbetsmarknad och arbetsliv.

Samhälle 9 belyser områden som samhällsekonomi och hur vår välfärd är uppbyggd och fungerar. Därefter blickar boken ut i världen med ett avsnitt om FN, globalisering och internationella konflikter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. SOL NOVA Samhälle 7-9
  2. +
  3. Libers samhällskunskap 1a1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Libers samhällskunskap 1a1 av Daniel West (häftad).

Köp båda 2 för 1150 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna