SOL NOVA Religion 7-9 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
SOL NOVA
Antal sidor
520
Utgivningsdatum
2023-08-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
239 x 200 x 24 mm
Vikt
1176 g
SAB
C
ISBN
9789127466104

SOL NOVA Religion 7-9

Inbunden,  Svenska, 2023-08-15
642
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
SOL NOVA är ett nytt heltäckande läromedel, nära knutet till kursplanen, där både innehållet och ämnesspråket är i fokus. Serien består av årskursböcker i de fyra SO-ämnena. I SOL NOVA Religion får eleverna bygga upp en förståelse för religionens och livsåskådningars betydelse för människor.

I SOL NOVA Religion presenteras de centrala tankegångarna i olika religioner runt om i världen med särskilt fokus på de största världsreligionerna. Olika trosinriktningar introduceras på ett samstämmigt sätt för att underlätta förståelse och jämförelser. Tanken med boken är att bidra till en ökad förståelse för religionens och andra livsåskådningars betydelse för människor i Sverige men också på andra platser runtom i världen.

Religion 7 börjar med ett kapitel om vad religionsämnet handlar om och varför vi läser det i skolan. Därefter behandlas huvuddragen i världsreligionernas historia. Bokens huvudsakliga fokus ligger sen på de tre syskonreligionerna: judendom, kristendom och islam.

Religion 8 inleds med hur religion tar sig uttryck i populärkulturen. Därefter berättas mer om östasiatiska religioner med särskilt fokus på hinduism och buddhism. Boken belyser även koppling mellan religion och konflikter i världen idag och tidigare under historien.

Religion 9 ger utrymme åt olika livsåskådningar. Här ligger också ett större fokus på området etik och moral. Relationen mellan vetenskap och religion lyfts fram i denna bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. SOL NOVA Religion 7-9
  2. +
  3. SOL NOVA Samhälle 7

De som köpt den här boken har ofta också köpt SOL NOVA Samhälle 7 av Karin Wergel, Pär Sahlin, Kaj Hildingson (häftad).

Köp båda 2 för 936 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna