AI för nybörjare (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
91
Utgivningsdatum
2023-12-07
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127467996

AI för nybörjare E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2023-12-07
93
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Varför behöver du bli vass på att prompta? Vad innebär det att en chattbot börjar hallucinera? Och vilka yrken kommer sannolikt att tas över av AI i framtiden?

2019 kunde chattbottar knappt räkna till tio. 2023 klarar de juristernas examensprov med toppbetyg. Så, frågan är inte om utan hur AI kommer att påverka och förändra våra liv. För dig som ännu inte har satt dig in i den artificiella intelligensens svindlande värld finns nu en ovärderlig guide som på ett enkelt och tillgängligt sätt visar hur du direkt kommer i gång och kan börja använda AI. Steg för steg går författaren Johan Falk igenom vad AI är, vilka verktyg som finns och de risker du behöver ha koll på när det gäller användningen av artificiell intelligens. Boken AI för nybörjare ger dig:

? grundläggande introduktion till AI och hur den kan användas
? tips på AI-verktyg och konkreta instruktioner för hur du promptar effektivt
? inblick i hur AI kan påverka din yrkesroll och arbetsmarknaden i stort

Kunskap om AI kan inte bara förenkla din vardag, den är också nödvändig för att förstå vad denna hisnande teknikutveckling kan innebära på sikt.

Johan Falk är tidigare vetenskapsjournalist, lärare och webbutvecklare. Idag arbetar han med frågor om AI och utbildning på nationell nivå. Han har tidigare skrivit AI och skolan 1.0 (januari 2023) och AI och skolan 2.0 (juni 2023).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Falk