Natur Och Kulturs Svenska Ordbok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
1280
Utgivningsdatum
2001-01-01
Upplaga
01
Förlag
Bokförlaget Natur och Kultur Läromedel
Medarbetare
Messelius, Ulla, 1938-
Illustrationer
ill.
Dimensioner
232 x 208 x 52 mm
Vikt
2070 g
SAB
Fc(x)
ISBN
9789127570627

Natur Och Kulturs Svenska Ordbok

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2001-01-01
696
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Natur och Kulturs Svenska Ordbok är en helt ny typ av ordbok. Traditionellt har de flesta svenska ordböcker gett antingen ganska svåra omskrivningar eller uteslutande synonymer i stället för att förklara vad orden egentligen betyder. På så sätt utestänger man ofta den som har svenska som andraspråk, men också den som har begränsade språkkunskaper i sitt modersmål. I samarbete med forskare och pedagoger har Bokförlaget Natur och Kultur nu tagit fram en ordbok där forskning i ämnet svenska som andraspråk omsatts i praktiken.

Ett exempel är ordet "mod" som oftast definieras med hjälp av synonymer som "oräddhet", "djärvhet" eller "tapperhet". Men den som inte vet vad "mod" betyder vet sannolikt inte heller vad synonymerna betyder. I andra ordböcker hittar man i stället omskrivningar som "förmåga att handla utan frukta för följder". I båda fallen förutsätts mycket goda kunskaper i svenska språket. Den som slår upp ordet "mod" i Natur och Kulturs Svenska Ordbok får i stället en enkel och konkret förklaring: "när man gör något fast man vet att det kan vara farligt". Ordboken använder alltså ett språk som användaren själv behärskar.

Ordboken innehåller även en mycket stor mängd idiomatiska uttryck. Till detta kommer drygt 31 000 språkexempel där orden och uttrycken sätts in typiska kontexter.

Fakta om Natur och Kulturs Svenska Ordbok:
- 32 000 ord och uttryck (23 000 uppslagsord och 9 000 idiom/uttryck.)
- 31 000 språkexempel visar orden i typisk kontext och hur de konstrueras.
- Ordens betoning anges genomgående (även grav accent).
- 36 specialartiklar med extra rik fraseologi.
- Uttalsuppgifter.
- 550 illustrationer.
- 1 280 sidor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Natur Och Kulturs Svenska Ordbok
  2. +
  3. Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkliga svårigheter i skolan : vad kan vi göra? av Julia Andersson, Elvira Ashby (häftad).

Köp båda 2 för 1086 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Natur och Kulturs Svenska Ordbok vänder sig till alla som lär sig svenska, såväl barn och ungdomar som vuxna. Ordboken har utarbetats av erfarna pedagoger och tar fasta på aktuell forskning om språkinlärning. Definitionerna har ett enkelt och vardagsnära språk och passar därför även den som inte har svenska som modersmål.