Fyratusen veckor : tidshantering för ett ändligt liv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2021-11-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Claes Bernes
Dimensioner
220 x 140 x 24 mm
Vikt
484 g
SAB
Doe
ISBN
9789127817500
Fyratusen veckor : tidshantering för ett ändligt liv (inbunden)

Fyratusen veckor : tidshantering för ett ändligt liv

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2021-11-26
259
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Burkeman har skrivit en lika roande och tänkvärd som spirituell och intellektuell självhjälpsbok för läsare som avskyr självhjälpsböcker"
BTJ

"Förutom att ge goda råd är Fyratusen veckor trevligt sällskap. att läsa den är väl använd tid."
The New York Times (US)

"Burkeman är rolig, intressant och underhållande. Fyratusen veckor är en insiktsfull, bitvis mycket djupsinnig bok och väl värd din extremt begränsade tid."
The Wall Street Journal (US)

"Burkeman är självhjälpsförfattaren för folk som tycker att sådana böcker är humbug och trams. Fyratusen veckor innehåller visdom och hälsosamma råd, som levereras med värme och torr humor.
The Guardian (UK)

Vårt liv är i genomsnitt ungefär fyratusen veckor. De veckorna ska räcka för allt du vill och måste göra: arbete, familj, fritid, träning, andlig och personlig utveckling. Det är inte underligt att vi har svårt att hinna med, och att det numera finns en hel industri som säljer system för tidshantering av såväl hemma som på jobbet.

Den hyllade brittisk-amerikanske skribenten Oliver Burkeman har själv känt stressen inpå livet. Han har provat på det mesta som finns av tidshanteringsmetoder, och han har konstaterat att nästan ingen fungerar. Orsaken är, menar han, att de bygger på en lögn om att det finns ett rätt sätt för att hinna med allt du vill och anser dig behöva göra. Men i en ändlig tillvaro är något sådant helt enkelt inte möjligt. Vi måste acceptera att livet inte rymmer hur mycket som helst, att vi hela tiden måste välja väg, och att vi därför måste avstå från många andra alternativ.

Oliver Burkemans Fyratusen veckor är tänkvärd, underhållande och skriven med underfundig humor. Det här är inte i första hand en självhjälpsbok - snarare ett kulturhistoriskt strövtåg bland märkliga nutidsfenomen och filosofer, psykologer och författare som genom tiderna har stångats mot tillvarons och tidens ändlighet. Boken avslutas med några råd om hur vi bäst utnyttjar det begränsade antal veckor som har fallit på vår lott.

"Fyratusen veckor kommer att utmana och roa dig - och kanske till och med inspirera dig till ett nytt sätt att leva."
Evening Standard (UK)

"Både en praktisk självhjälpsbok och en filosofisk visdomsbok." The Observer (UK)

"Skarp, provokativ och mångbottnad. . . Fyratusen veckor bjuder på visdom för ett lyckligare och mindre stressigt liv, utan de vanliga förenklingarna."
The Daily Mail (UK)

"En underbar bok. . Jag gillar den här typen av böcker som inte föreslår magiska lösningar på livets utmaningar, för det finns inga. I stället undersöker den människans tillkortakommanden med intelligens, visdom, humor och ödmjukhet."
The Times (UK)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fyratusen veckor : tidshantering för ett ändligt liv
  2. +
  3. Skriv och bränn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skriv och bränn av Sharon Jones (häftad).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Oliver Burkeman