Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2016-06-12
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Anita Erlandsson
Originaltitel
Motivation for læring: Teori og praksis
Medarbetare
Ekström, Catharina (form) / Björkman, Måns (form)
Dimensioner
225 x 155 x 7 mm
Vikt
239 g
SAB
Eab.02
ISBN
9789127817579

Motivation och lärande

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-06-12
315
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att eleverna är motiverade är en förutsättning för lärandet i skolan. Att motivera eleverna är därför en av skolans viktigaste uppgifter. Men hur tar man sig an den uppgiften?

I Motivation och lärande presenteras åtta forskningsanknutna motivationsteorier. Författarna förklarar varför dessa teorier är betydelsefulla, hur de kompletterar och förstärker varandra samt vilka praktiska konsekvenser de får i klassrummet. Boken innehåller också konkreta exempel på motivationshöjande aktiviteter som läraren kan tillämpa i sin undervisning.

Boken vänder sig till lärare, lärarstudenter och andra som arbetar med lärande eller intresserar sig för motivationsteorier.

Författarna som båda har en gedigen bakgrund inom det pedagog-psykologiska fältet delar också med sig av konkreta råd till lärare och det finns även förslag till
diskussionsuppgifter efter varje kapitel. (...) Boken innehåller därför många exempel på hur lärare kan se och stödja varje enskild elev i hans/hennes utveckling och lärande.
Elisabeth Sörhuus, BTJ-häftet nr 3 2016
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motivation och lärande
  2. +
  3. Att följa lärande - - formativ bedömning i praktiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att följa lärande - - formativ bedömning i prak... av Dylan Wiliam (häftad).

Köp båda 2 för 662 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Motivation och lärande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Innovativ

    Boken sätter pedagogiska teorier i fokus vilket är användbart vid uppsats skrivande och/eller när verksamheten på en skola behöver utvecklas.

Visa alla 1 recensioner