Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2016-09-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
235 x 165 x 19 mm
Vikt
438 g
SAB
Ea
ISBN
9789127818101

Hjärna, gener och jävlar anamma : hur barn lär

(16 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-09-26
321
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I Torkel Klingbergs bok Hjärna, gener och jävlar anamma, får vi fascinerande inblickar i ny forskning om barns lärande och motivation. Förståelse för matematik och läsning är inget vi människor föds med. I samspel mellan gener och miljö omformas barnets hjärna och gör plats för de nya kunskaperna. Barn är inte bra eller dåliga på att lära sig att läsa eller räkna - de är snabba eller långsamma.

Hjärna, gener och jävlar anamma visar bland annat hur intensiv, digitaliserad träning på matematik kan öka sexåringars kunskapsnivåer med upp till 15 procent. Torkel Klingberg beskriver också olika typer av motivation. En form av motivation som har visat sig vara särskilt viktig för att nå sina utvecklingsmål är »grit«, ett slags »jävlar anamma«. Barn behöver ett eget driv för att inte ge upp när de stöter på motgångar.

En fascinerande populärvetenskaplig bok som på ett ganska enkelt sätt beskriver avancerad forskning. Hjärna, gener & jävlar anamma är intressant för både lärare och
föräldrar att läsa, bland annat om hur man kan träna upp arbetsminne och matematisk förmåga.

Marianne Ericson, BTJ-häftet, BTJ-häftet nr 24, 2016
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärna, gener och jävlar anamma : hur barn lär
 2. +
 3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 550 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hjärna, gener och jävlar anamma : hur barn lär. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra genomgång för intresserad allmänhet
  Richard, 8 mars 2017

  En bra genomgång av forskning kring minne och motivation. Får gärna vara lite mer djupdykning i materialet i mitt tycke, men håller i alla fall en nivå som alla hänger med på. Bra tips på appar i boken också (Vektor och Dragonbox), som passade min 5-åring. Innehållet i boken överlappar delvis med Klingbergs bok "Den översvämmade hjärnan", så om du redan har läst den, så skulle jag nog rekommendera att du direkt hoppar till Angela Duckworths "Grit: The Power of Passion and Perseverance", för m... Läs hela recensionen

 2. Läs
  judit wagner, 1 november 2016

  Rekommenderas till föräldrar och pedagoger.
  Mycket vilktigt lärdom om barns lärande, utmanar vissa gamla sanningar.
  Läs om ni är engagerade i era barn och vill lära något nytt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Torkel Klingberg