Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2017-01-14
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Persson, John (form)
Dimensioner
217 x 140 x 17 mm
Vikt
423 g
SAB
Docb
ISBN
9789127818330
Den svåra konsten att se sig själv (inbunden)

Den svåra konsten att se sig själv

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-01-14
276
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den svåra konsten att se sig själv Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  207
Visa alla 1 format & utgåvor
Vem är jag? Frågan har intresserat människor i alla tider - och alltid varit omöjlig att besvara. Förr var det våra inre egenskaper eller vår position i samhället som bestämde vilka vi var. I dag fokuserar vi mer på det yttre - och med hjälp av sociala medier kan vi själva bestämma vilka vi vill vara, ungefär som vi väljer karaktär i ett rollspel. Vad gör det med vår uppfattning om oss själva? Och går det att få syn på sitt jag? I den här boken beskriver professor Peter Gärdenfors olika sätt att se på jaget: psykologiskt, filosofiskt och sociologiskt. Den vänder sig till alla som är intresserade av jaget och vem som har makt över det.

"Gärdenfors leder läsaren genom resonemangen med lätt hand, hoppar ledigt mellan filosofi, neurovetenskap, socialpsykologi och evolutionslära, och strösslar generöst med citat av författare och historiska tänkare." Svenska Dagbladet

Som introduktion till den här typen av frågeställningar, och som ren allmänbildning, är den mycket trevlig läsning.
Marit Furn i Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den svåra konsten att se sig själv
 2. +
 3. Omtyckta människor : forskningen, knepen och övningarna som gör dig likeable

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omtyckta människor : forskningen, knepen och öv... av Björn Hedensjö (inbunden).

Köp båda 2 för 494 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den svåra konsten att se sig själv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bred överblick för allmänintresserad publik
  Richard, 8 mars 2017

  Boken täcker med vitt skilda perspektiv in vad det innebär att ha/vara ett "jag". Det kanske låter flummigt, men är centralt för att ringa in koncept som självmedvetande, självreflektion, empati, och minne. Just att Gärdenfors öser från vitt skilda källor gör det till en trevlig läsning för intresserade icke-experter. För insatta i fälten så kan det dock kännas ytligt med tacksamt användande av redan välkända källor. Det är också lite otillfredsställande med bokens centrala poäng om det kalej... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Gärdenfors