Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
575
Utgivningsdatum
2017-10-18
Upplaga
4
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Geels, Antoon (red.) / Wikström, Owe (red.) / Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
245 x 175 x 35 mm
Vikt
1150 g
SAB
C:do
ISBN
9789127819351

Den religiösa människan : en introduktion till religionspsykologin

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-10-18
522
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur ska man på ett vetenskapligt sätt kunna förstå och diskutera religiösa upplevelser? Varför uppkommer religiösa föreställningar över huvud taget? Och hur nära hör religiösa upplevelser ihop med den kultur där de förekommer? Religionspsykologins uppgift är att beskriva människans religiösa upplevelser och beteenden i ett psykologiskt perspektiv. Den religiösa människan är indelad i två delar: en del som beskriver olika teoretiska perspektiv och människan som en sökande varelse, och en del som är tematiskt uppbyggd och tillämpar de olika perspektiven på områden som till exempel religiösa visioner i vår tid, den moderna människans behov av "andlighet" samt religionens roll i hanteringen av kriser. Denna andra del tar också upp fallstudier från Sverige och Syrien.

Den religiösa människan är en väl etablerad grundbok för studenter i religionsvetenskap på universitet och högskola. Den vänder sig även till lärare i religionskunskap på grundskolan och gymnasiet, samt till personal inom psykiatrin. Detta standardverk inom religionspsykologi utkommer nu i sin fjärde utgåva, utökad med de senaste forskningsrönen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den religiösa människan : en introduktion till religionspsykologin
  2. +
  3. Sociologiska perspektiv på religion i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sociologiska perspektiv på religion i Sverige av Mia Lövheim, Magdalena Nordin (häftad).

Köp båda 2 för 928 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den religiösa människan : en introduktion till religionspsykologin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Oakademisk och otydlig
    Daniel W. Back, 29 april 2021

    Ifall du är ute efter klarhet och välformulerad text är denna bok inte för dig. Denna bok är visserligen välstrukturerad men innehållet i boken är flummigt, otydligt och borde bannlysas från all rampljus inom akademiska kretsar. Allt för ofta får man som läsare uppfattningen att författarna försöker låta smarta när de använder sig av ovanliga termer för att beskriva något simpelt. Jag har flera gånger behövt söka upp alternativa böcker för att få reda på vad det är som denna bok försöker förm... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna