Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2017-07-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
240 x 171 x 10 mm
Vikt
512 g
SAB
Ea
ISBN
9789127819894

Att motverka rasism i förskolan och skolan

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-07-20
432
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förskolan och skolan har ett tydligt uppdrag att motverka rasism. Samtidigt visar forskning att rasism tar sig en rad olika uttryck på olika nivåer, och får allvarliga konsekvenser för de barn och elever som utsätts. Rasistiska föreställningar, handlingar och strukturer gör att vissa löper högre risk än andra att utsättas för kränkningar och diskriminering. Därmed motverkar rasism barns och elevers likvärdiga möjligheter att lära och utvecklas.

Behoven av insatser för att motverka rasism är stora. I boken beskrivs förskolans och skolans uppdrag att motverka rasism. Här behandlas också olika sätt att förstå och analysera rasism, och hur rasism kan komma till uttryck i pedagogisk verksamhet. Författarna redogör för en bred palett av arbetssätt som kan användas för att motverka olika former av rasism i förskolan och skolan - från normkritik,interkulturell och frigörande pedagogik till kunskapsutvecklande, demokratiska och relationella arbetssätt.

Det är en mycket bra, genomarbetad och välskriven bok att använda för personalgrupper och utbildningar inom skola och förskola. Inbjudande och lättöverskådlig layout samt bra referenslista.
Therese Nordholm, BTJ-häftet nr 22, 2017
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att motverka rasism i förskolan och skolan
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 681 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Perspektiv på skolans problem : vad säger forskningen?

  Andreas Fejes, Magnus Dahlstedt, Majsa Allelin, Emma Arneback, Dennis Beach

  Skolan är i kris. Skolan levererar inte det som önskas. Elever uppnår inte kunskapskraven och lärare är undermåliga. Dessa är några exempel på återkommande teman i en ofta förenklad samtida skoldebatt. Behovet av en mer nyanserad diskussion om kom...

 • Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys nr 2. Det vita fältet : samtida forskning om högerextremism II

  Emma Arneback, Wolfgang Benz, Carl Dahlström, Peter Esaiasson, Mattias Gardell

  Arkiv. Tidskrift för samhällsanalys samlar samhällsvetenskaplig och historisk forskning från Sverige och världen. Alla artiklar finns fritt tillgängliga, gratis att läsa och ladda ned, på www.tidskriftenarkiv.se För dem som hellre vill läsa mellan...