Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
466
Utgivningsdatum
2018-10-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Sara Lindberg Gombrii
Originaltitel
How emotions are made: The secret life of the brain
Medarbetare
Paulsrud, Lars (form)
Illustratör/Fotograf
Aaron Scott
Dimensioner
240 x 165 x 38 mm
Vikt
944 g
SAB
Dod
ISBN
9789127822771

Så skapas känslor : Hjärnans hemliga liv

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-10-13
366
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Känns min rädsla och glädje på samma sätt som din? Hur kan du veta om någon är arg - eller ledsen? Varför verkar känslor uppstå automatiskt? Kan vi kontrollera känslorna med förnuftet?Lisa Feldman Barrett presenterar här en banbrytande teori om känslornas källa. Den nya kunskapen innebär ett paradigmskifte som kan revolutionera psykologin, sjukvården och hur vi ser på mänskligt fungerande.

Hennes forskning omkullkastar den utbredda sanningen om att känslor uppstår i specifikt avgränsade delar av hjärnan och att de uttrycks på ett likartat sätt över hela världen. Istället har hon visat att känslorna skapas i stunden, utifrån sammanhanget och genom en kombination av de nätverk som aktiveras i hjärnan och vår tidigare inlärning. Teorin innebär att vi har mycket större inflytande på vårt eget känsloliv än vad vi tidigare har trott.

Så skapas känslor skakar inte bara om etablerade grundvalar inom psykologin, utan beskriver även praktiska konsekvenser för medicinen, rättssystemet, föräldraskap, meditation - och till och med för säkerhetsbevakning på flygplatser. Boken är ett måste för alla som vill ta del av en ny vetenskap om känslor och hjärnan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Så skapas känslor : Hjärnans hemliga liv
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 615 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Så skapas känslor : Hjärnans hemliga liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Låt dig inte luras av omslaget.
  Carin Huss, 18 september 2023

  Läskigt omslag men fantastiskt innehåll. Vill man förstå sig själv och andra är den här bocken ett måste! Väldigt läsbar och lätt tillgängligt om det svåraste att förstå, enligt mig.

 2. Köp hellre den engelska versionen
  Kjell Forsberg, 14 februari 2020

  Boken täcker en stor kunskapslucka inom nutida neurobiologi. Den redogör på ett tydligt sätt för hur föråldrad kunskap om känslor varit en del i utvecklingen av vår nutida kunskap om känslor. Eftersom det fortfarande är den föråldrade kunskapen om tredelad hjärna med termer som reptilhjärna, känslohjärna, förnuftshjärna och att amygdala genererar rädsla som sprids via media och tyvärr även nya böcker är detta ett angeläget ärende i sig.
  Den amerikanskspråkiga versionen hade jag givit fem... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lisa Feldman Barrett