Barn som bråkar : Att hantera känslostarka barn i vardagen (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (135.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Johanna Hermann Lundberg
Utgivningsdatum
2017-11-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127822979

Barn som bråkar : Att hantera känslostarka barn i vardagen Ljudbok

(26 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-11-01

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Barn som bråkar, skriker och inte gör som de vuxna säger är svåra att hantera. Eftersom upprörda känslor smittar av sig, är risken stor att du själv snart är lika arg som ditt barn.

Den här boken tar avstamp i vardagliga familjesituationer och visar på praktiska handlingsalternativ för föräldrar att använda sig av när en konflikt seglar upp. Metoden som används utgår från aktuell forskning och ett nytänkande förhållningssätt som kallas lågaffektivt bemötande.

Författarna visar att beteenden som av vuxenvärlden uppfattas som "problematiska" ofta är barnens logiska lösning på den situation de befinner sig i. Situationer med för högt ställda krav gör de flesta människor oroliga och stressade. Barn behöver ibland anpassade eller minskade krav på sig för att undvika ett sammanbrott.

Ta reda på vem som egentligen har problemet, justera förväntningarna på vad barnet klarar av och öva på att hålla dig lugn, är några av råden i denna konkreta och engagerande bok.

Bo Hejlskov Elvén är legitimerad psykolog samt en omtyckt och flitigt anlitad föreläsare. Han har lång erfarenhet att handleda och utbilda pedagoger i hantering av problemskapande beteende och har skrivit flera böcker inom ämnet. Hejlskov är medlem i Psykologförbundets etiska råd och var 2013 nominerad till Stora Psykologpriset.

Tina Wiman är frilansjournalist, bloggare, författare och föreläsare. Hon är mamma till tre barn med autism, vilket hon bloggar om på "M som i Underbar", samt har skrivit tre tidigare böcker, varav två handlar om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Barn som bråkar : Att hantera känslostarka barn i vardagen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra!
  Karro, 2 juli 2020

  Den här boken ger bra verktyg och är mycket intressant.

 2. Toppen bra
  Marie, 2 februari 2020

  Bästa boken på länge bra pedagogiska knep och man får många aha upplevelser.
  Kommer att fungera även på
  Barn som inte bråkar :)

 3. Jättebra bok
  Fia-Lotta , 17 augusti 2018

  Helt underbar bok! Den har ändrat våran vardag till så mkt bättre. Så mkt mindre bråk här hemma. Rekommenderar alla med barn att läsa den.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna