Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2019-08-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Dimensioner
234 x 165 x 25 mm
Vikt
658 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789127823242
KBT ur ett barnperspektiv : förhållningsätt och anpassningar i psykiatriskt arbete (häftad)

KBT ur ett barnperspektiv : förhållningsätt och anpassningar i psykiatriskt arbete

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-08-16
384
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur skapar du en god kontakt med barn och tonåringar inom psykiatrin? På vilka sätt kan du anpassa dina insatser till barnets mognad? Hur håller du fokus på barnets bästa?

Psykologen Anna Rosengren beskriver ingående hur du utgår från barnets eller tonåringens perspektiv och behov, både vid bedömning och behandling. Hon fördjupar centrala aspekter, bland annat samarbetet med föräldrar, hur man frågar om våld, bedömer suicidrisk och gör neuropsykiatriska utredningar. Vanliga utmaningar tas upp, som när tonåringar ifrågasätter behandlaren eller inte vill prata. Många dialoger och exempel synliggör de kliniska färdigheter du behöver för att arbeta med barn.

Boken riktar sig till dig som vill lära dig mer om bedömning och behandling av barn och tonåringar, och som har förkunskaper i kbt.

Anna Rosengren är leg. psykolog, handledare i KBT och snart färdig specialist inom klinisk psykologi. Hon har lång erfarenhet av arbete inom barn- och ungdomspsykiatrin. Idag arbetar hon privat med utbildning och handledning samt är verksam vid Familjepsykologerna.
Sagt om boken

KBT ur ett barnperspektiv är en mycket bra, välskriven och användbar lärobok för psykologer som arbetar med barn och ungdomar. En utmärkt handledning för den som är ny i yrket och för den med tidigare erfarenhet kan boken ge en värdefull uppdatering om barn och ungas livsvillkor i dag.
Therese Nordholm, BTJ-häftet nr 20, 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. KBT ur ett barnperspektiv : förhållningsätt och anpassningar i psykiatriskt arbete
  2. +
  3. Unified protocol för ungdomar : diagnosöverskridande psykologisk behandling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Unified protocol för ungdomar : diagnosöverskri... av Jill Ehrenreich-May, Sarah M Kennedy, Jamie A Sherman, Shannon M Bennett, David H Barlow (häftad).

Köp båda 2 för 683 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Rosengren