Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2019-01-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Ekström, Catharina (form)
Dimensioner
220 x 145 x 15 mm
Vikt
326 g
SAB
Dofa
ISBN
9789127823488

God natt! : om små och stora barns sömn

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2019-01-19
246
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vi människor sover upp till en tredjedel av våra liv! För barn är sömnen extra viktig och föremål för mycket tankar och oro hos föräldrar, särskilt under de första åren.

God natt! Om små och stora barns sömn ger föräldrar svar på de vanligaste frågorna kring barn och sömn, från småbarnsårens stökiga nätter till tonårstidens omvända dygnsrytm. Barns och ungdomars sömn, och de vanligaste sömnstörningarna, blir i boken belysta ur ett biologiskt oh kulturellt perspektiv. Författarna granskar också det vetenskapliga stödet för olika metoder som används världen över för att komma till rätta med sömnproblem.

Kristoffer Bothelius och Liv Svirsky är båda leg. psykolog och leg. psykoterapeut med lång erfarenhet av patientarbete och forskning.

”Man hör ju och läser överallt att barn som är åtta år ska sova från klockan åtta på kvällen, annars får de för lite sömn. Det har stressat mig något oerhört eftersom vår dotter aldrig velat somna så tidigt. Kvällarna har blivit infernon av tjat om att hon ska lägga sig, släcka lampan, ligga still, försöka sova. Det var en så enorm lättnad när en psykolog berättade för mig att den sortens rekommendationer inte gäller alla barn utan att man måste utgå från sitt eget barn och vilket sömnbehov det har. Nu kan jag låta henne vara vaken längre och våra kvällar är plötsligt mysiga. Så oändligt mycket skönare! Jag önskar bara att jag hade fått veta det lite tidigare… ”

Sagt om boken:

"Författarna punkterar väletablerade myter om sömn och ger förmodligen de flesta läsare en och annan aha-upplevelse. Exempelvis att begreppet ”sova en hel natt” för ett småbarn innebär att sova klockan 00.00-05.00! Detta är en mycket bra, välskriven och lättillgänglig bok. Här finns konkreta forskningsbaserade råd för att hantera eller förebygga en besvärlig sömnsituation och lika viktigt; när bör man söka professionell hjälp?"
Therese Nordholm, BTJ-häftet nr 7 2019
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. God natt! : om små och stora barns sömn
  2. +
  3. Mina känslor och jag : Lätta boken om glädje, sorg och allt däremellan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mina känslor och jag : Lätta boken om glädje, s... av Liv Svirsky (kartonnage).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna