Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2019-06-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Gun Zetterström
Originaltitel
Motivational interviewing and CBT : combining strategies for maximum effectiveness
Medarbetare
Paulsrud, Lars (form) / Björkman, Måns (form)
Dimensioner
235 x 162 x 25 mm
Vikt
612 g
SAB
Vln
ISBN
9789127824065
Motiverande samtal och KBT : Att kombinera metoder för att uppnå förändring (häftad)

Motiverande samtal och KBT : Att kombinera metoder för att uppnå förändring

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-06-08
462
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
MI lägger fokus på varför en individ väljer förändring, medan KBT fokuserar på hur förändringen ska gå till. Här presenteras för första gången hur dessa båda perspektiv kan förenas så att utfallet av terapin förbättras.

Varje kapitel tar upp en central metod i KBT exempelvis hemuppgifter, självobservation, kognitiv omstrukturering eller färdighetsträning och går igenom den utifrån strate gierna i MI. Betydelsen av klientens engagemang genom hela den terapeutiska processen lyfts fram. Fallexempel med klienter som lider av depression, ångest- och beroendetillstånd samt fetma illustrerar förhållningssättets bredd över diagnoser. Författarna belyser även situationer där behandlaren faktiskt behöver välja mellan MI och KBT. Rikligt med dialoger, praktiska övningar och nedladdningsbara arbetsblad gör boken till en oersättlig resurs för både nybörjare och erfarna kliniker.

Motiverande samtal och KBT riktar sig till yrkesverksamma samt studerande på grundläggande psykoterapiutbildningar och på avancerande nivå.

William R. Miller, en av grundarna till MI, har skrivit bokens förord. Denna svenska utgåva har fackgranskats av leg. psykolog Eva Magoulias och har ett svenskt förord av leg. psykolog Liria Ortiz.

"För mig är den här boken det efterlängtade svaret på frågor som jag möter nästan varje gång när jag undervisar i motiverande samtal och KBT." Ur bokens svenska förord, av Liria Ortiz

Författarna beskriver utomordentligt väl hur motiverande samtal och kognitiv beteendeterapi med fördel kan komplettera varandra i förändringsprocessen. [...] Studenter och yrkesverksamma inom psykologi kommer att inspireras av boken. Maria Fridstjerna, BTJ-häftet nr 16, 2019
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motiverande samtal och KBT : Att kombinera metoder för att uppnå förändring
  2. +
  3. Relationer som hjälper

De som köpt den här boken har ofta också köpt Relationer som hjälper av Alain Topor, Marit Borg (häftad).

Köp båda 2 för 782 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Motiverande samtal och KBT : Att kombinera metoder för att uppnå förändring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Basic kunskaper
    Sara Mååg, 25 april 2021

    En bra bok för nybörjaren. Lättläst och bra. Ger en helhetsbild och en bred förståelse för ämnet samt mycket bra info om hur man arbetar praktiskt med tekniken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna