Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2019-12-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
215 x 155 x 14 mm
Vikt
290 g
SAB
Qblbmd,Doee,Qbaab
ISBN
9789127824072
Nudging i praktiken : så gör organisationen det lätt att göra rätt (häftad)

Nudging i praktiken : så gör organisationen det lätt att göra rätt

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-12-02
280
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nudging i praktiken : så gör organisationen det lätt att göra rätt Kan levereras innan julafton
Hållbar samhällsförändring gynnar individ, näringsliv och klimat. Nudging handlar om att utforma beslutsmiljöer som hjälper oss att genomföra detta. Genom att kombinera psykologi och design har nudging bland annat lyckats öka pensionssparande, återvinning och antalet influensavaccinationer.

Denna handbok i nudging hjälper dig att metodiskt arbeta med beteendeförändring inom och utanför organisationen. Du blir introducerad till Beteenderesan, en arbetsprocess förankrad i forskning och praktiskt utprovad inom näringsliv och offentlig sektor. Genom fyra steg får du lära dig hur du kan hjälpa kunder och organisationer att fatta önskvärda beslut. Boken ger både metoder, verktyg och insikter som hjälper dig att skapa förändring.

Författarnas gemensamma nämnare är Sveriges första beteendebyrå, Beteendelabbet. De arbetar för att skapa hållbar utveckling inom bostad, transport, sparande, vård och hälsa genom att kombinera kunskap från psykologi, beteendeekonomi och tjänstedesign.Sagt om boken:

"Vi står inför stora globala utmaningar som ibland kan kännas både ouppnåeliga och svåra att ta sig an. Då känns denna bok som ett ljus i mörkret. En praktisk guide som ger vägledning i att ta viktiga steg framåt när det gäller att påverka våra beteenden i en mer hållbar riktning."
Maria Smith, Generalsekreterare Axfoundation

"En fantastisk handbok för alla som vill genomföra ett nudgeprojekt. Snyggt, lättläst och intressant om hur vi människor fattar beslut, vilka fällor som finns och hur vi bäst bidrar till ett bättre beteende. Baserad på forskning och med många konkreta exempel är detta en guldgruva för alla som arbetar med förändringsarbete."
Ylva Linder, Hållbarhetschef Liseberg

"För att kunna verka för en hållbar framtid måste vi gå från ord till handling. Med den här boken gör författarna det enklare för organisationer att omvandla viktig forskning till beteendeförändring. Den är ett praktiskt och verkningsfullt verktyg för alla som vill göra skillnad på riktigt."
Johan Kuylenstierna, Vice ordförande Klimatpolitiska rådet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nudging i praktiken : så gör organisationen det lätt att göra rätt
 2. +
 3. Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser av Joakim Lamotte (inbunden).

Köp båda 2 för 569 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Nalla och Björn firar jul

  Kajsa Lindström

  En mysig bilderbok om Nalla och Björn som firar jul. Utomhus singlar stora snöflingor genom luften men inomhus håller Nalla och Björn som bäst på att förbereda sig inför julen. De klär granen och bakar mormors kanelkakor. På julafton äter Nalla oc...

 • Nudging i praktiken

  Ida Lemoine, Linda Lindström, Samuel Salzer

  Denna handbok i nudging hjälper dig att metodiskt arbeta med beteendeförändring inom och utanför organisationen. Du blir introducerad till Beteenderesan, en arbetsprocess förankrad i forskning och praktiskt utprovad inom näringsliv och offentlig s...