Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2019-08-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
215 x 155 x 20 mm
Vikt
368 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789127824157
Motiverande medmänskliga samtal : att möta och motivera människor i kris (häftad)

Motiverande medmänskliga samtal : att möta och motivera människor i kris

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad, Svenska, 2019-08-17
261
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I ett medmänskligt samtal är syftet att stödja och visa att det finns en annan person som bryr sig och vill lyssna, och ibland ge förslag eller råd. Boken ges ut i samarbete med föreningen Mind som förebygger psykisk ohälsa genom att erbjuda medmänskligt stöd.

Motiverande, medmänskliga samtal är skriven för alla som erbjuder stöd i korta samtal via telefon, chatt, mail, skype, sms och möten. Många dialoger och konkreta tips ger färdigheter för att som samtalsledare kunna lyssna och ställa frågor för att locka fram den andras egna resurser och förmågor samt ge stöd. Boken bygger på den väletablerade metoden motiverande samtal (MI) och är skriven av en av Sveriges främsta experter på MI, Liria Ortiz.

Liria Ortiz är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och handleder samt utbildar inom MI. Hon har skrivit flera böcker om MI, bland annat När förändring är svårt. År 2017 fick hon Stora Psykologpriset.

Sagt om boken
"...mycket bra och användbar handbok".

"....välskriven med rikliga och relevanta exempel från medmänskliga samtal.

"För den som är ovan i rollen som stödjande person är boken en mycket god introduktion och tar upp allt från anonymitet, samtalsfokus, teknikkrångel till övningar i självmedkänsla".
Therese Nordholm, BTJ-häftet nr 19, 2019
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Motiverande medmänskliga samtal : att möta och motivera människor i kris
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 340 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Motiverande medmänskliga samtal : att möta och motivera människor i kris. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Värdefull handbok
  Ann-Louise Lindstein, 20 september 2019

  En värdefull handbok för dig som arbetar med människor som mår dåligt. Här får du grundläggande samtalsverktyg hur man kan motivera till beslut och förändring hos den stödsökande. Du får även kunskapen kring hur ett medmänskligt samtal skiljer sig från ett professionellt samtal samt en beskrivning hur MI (Motivational Interviewing) kan användas i samtal om psykiskt lidande, existentiella frågor och livsstilsförändringar.

  Ann-Louise Lindstein//
  Läkande kraft

 2. Bok för alla som möter människor
  Sofie, 9 september 2019

  Denna bok är skriven i samarbete med Mind och för volontärer men jag tycker att den passar alla som möter medmänniskor i behov av samtal och stöd. Jag tror tex att råden går att använda utmärkt i samtal med vilsna unga vuxna i ens närhet. Boken är lättläst, har många exempel och jag kommer definitivt att läsa i den fler gånger.

 3. lättläst och motiverande
  Veronica B, 6 september 2019

  Lätt läst. Ger bra konkreta tips på hur man kan tillämpa sig av MI i samtal. Det som jag tyckte var bra, var att boken tog upp vikten av att ta hand om sig själv. Boken visade hur man gör samt hur viktigt det är. Boken förskönar inte, utan visar att så här kan ett samtal gå till samt de hinder kan uppstå och hur man kan föra samtalet vidare trotts hinder. Boken ger många exempel på hur samtalen kan se ut.
  Jag rekommenderar den till folk som arbetar med människor. Inte enbart som volontäre... Läs hela recensionen

 4. Oväntat bra!
  Tomas L, 1 september 2019

  Förutom en kort, grundläggande och tydlig genomgång av MI som samtalsmetodik, så innehåller boken tydliga och praktiska tillämpningar på bemötande av bl.a. suicidtankar, självskadebeteenden och allmän psykisk ohälsa. Vidare finns också ett kort stycke kring hur en som samtalskontakt kan tänka angående att ta hand om sig själv i sin många gånger utmanande roll, i syfte att inte själv drabbas av empatitrötthet och hopplöshet.

 5. För volontärer inom flera organisationer
  Charlotta Saras Skarphagen, 25 augusti 2019

  I boken tar man upp flera aspekter på möten med människor i kris både genom regelrätta samtal, telefonsamtal och via chatt. Bra och tydliga exempel för volontären genom att man har använt sig av dialoger som är autentiska, den är också skriven på ett sätt som är lätt att ta till sig . Boken är skriven på ett sådant sätt att den passar både för nya volontärer så väl som för dem som har jobbat med det länge. Jag uppskattade också att det var ett kapitel direkt riktat till volontärer: Att ta ha... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner