Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2019-03-16
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127824447

Distraherad E-bok

Hjärnan, skärmen och krafterna bakom

E-bok,  Svenska, 2019-03-16
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Vi kollar telefonen 150 gånger om dagen, bråkar med våra barn om skärmtid, känner oss nere om vi inte får många likes och bränner ut oss som aldrig förr. Men vi kommunicerar också med människor i världens alla vrår, suddar ut gränser mellan lek och lärande och får skräddarsydda automatiserade rekommendationer för just vårt pensionssparande.

I en samtid där digitala tjänster tävlar om din uppmärksamhet ställs högre krav än någonsin på din hjärnas förmåga att hålla dig till planen, hämma dina impulser och inte bli distraherad eller utbränd på vägen.

Distraherad är boken som ger dig insikter om hjärnans grundläggande förutsättningar, våra möjligheter att multi-taska och knepen som de digitala tjänsterna använder för att hålla oss kvar vid skärmen. Här sammanfattas forskningen bakom tonårshjärnans biologiska sårbarheter och hur vi kan förebygga den eskalerande utvecklingen av psykisk ohälsa hos unga. Vilken roll spelar ungas skärmtid på deras mentala mående och vad händer när användandet går överstyr? För att inte hamna i ett hamsterhjul där vi följsamt klickar oss igenom dagarna utan att sen veta var tiden tagit vägen, behöver vi återta kontrollen över våra vanor och därmed vårt mentala mående

Med kunskap om våra grundförutsättningar kan vi utforska vad som är den mänskliga hjärnans usp och hur vi bäst interagerar med digital teknik för att uppnå största möjliga nytta. Risken är annars att vi lägger tid och energi på fel saker, på människans mentala välmåendes bekostnad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sissela Nutley

  • Hälsosegrar : den vetenskapliga vägen till ett friskare liv

    Linda Bakkman, Örjan Ekblom, Sissela Nutley

    Forskning visar att det vi aktivt ägnar oss åt - våra medvetna livsstilsval - kan påverka så mycket som 40 % av vårt välbefinnande. Vi har med andra ord stora möjligheter att själva göra en skillnad i hur vi mår. Hälsosegrarna är inom räckhåll! Hä...