Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2021-01-01
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
247 x 26 x 175 mm
Vikt
878 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789127824546

12 verktyg i KBT : från teori till färdighet

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-01-01
573
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Här presenteras tolv av de mest kraftfulla verktygen i kbt: god kommunikation, psykoedukation, mål utifrån värderingar, hemuppgifter, utvärdering och återkoppling, tillämpad avslappning, problemlösning, beteendeaktivering, beteendeexperiment, medveten närvaro, exponering och att vidmakthålla framsteg.

I denna nya utgåva är alla verktygen och referenserna uppdaterade utifrån aktuellt forskningsläge. För varje verktyg beskrivs den teoretiska bakgrunden, forskningsstödet, vilka resultat du kan förvänta dig, när verktyget bör användas och hur det tillämpas steg för steg. Det finns också ett fallexempel till varje verktyg så att du kan öva i rollspel.

En nyhet är att du via filmade terapisessioner får se smakprov på hur verktygen kan användas i praktiken. Du när filmerna genom att logga in på en hemsida med hjälp av en kod i boken.

Denna kompletta grundbok är lämplig på utbildningar inom kbt, både på högskolenivå och kortare kurser samt för professionella som arbetar med kbt.
12 verktyg i KBT är väl genomarbetad, välskriven, lätt att ta till sig och fungerar att använda både som övergripande och fördjupande läsning. […] Bokens styrka är att den presenterar grunder i teori och verktyg på ett lättillgängligt sätt med vetenskapligt stöd, modeller, fallexempel och verktyg.

Helena Kubicek Boye i BTJ-häftet nr 5, 2021
Steven James Linton är seniorprofessor vid Örebro universitet, verksam vid Center for Health and Medical Psychology (CHAMP). Han är leg. psykolog och leg. psykoterapeut.

Ida Flink är leg. psykolog och docent i psykologi, verksam vid CHAMP, Örebro universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 12 verktyg i KBT : från teori till färdighet
  2. +
  3. Beteendeanalys steg för steg : Grunden till en effektiv KBT-behandling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beteendeanalys steg för steg : Grunden till en ... av Steven James Linton, Sofia Bergbom, Ida Flink (inbunden).

Köp båda 2 för 978 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av 12 verktyg i KBT : från teori till färdighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Film, formulär och tillämpbart! Riktigt bra!
    Jeffrey Norén, 12 december 2021

    En andra upplaga av denna bok behövdes med tanke på att det har gått 10 år sedan första boken publicerades. Det har hänt mycket inom KBT-forskningen och de tolv verktygen som boken tar upp har uppdaterats utifrån den senaste forskningen, t ex den forskning Craske har gjort inom exponering och författarnas arbete med kapitlet God kommunikation. Verktygen som redovisas i boken är: 1) God kommunikation, 2) Psykoedukation, 3). Mål utifrån värderingar, 4) Hemuppgifter, 5) Utvärdering och återkopp... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna