Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2019-09-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
220 x 160 x 25 mm
Vikt
512 g
SAB
Qbab
ISBN
9789127824607
Värderingsbaserat ledarskap : mening, tillit och transformation (inbunden)

Värderingsbaserat ledarskap : mening, tillit och transformation

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-21
282
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Många organisationer vill leda utifrån värderingar. Men alla lever inte som de lär och värderingarna blir mest till floskler ingen bryr sig om. I boken Värderingsbaserat ledarskap ger Julia Norlinder verktyg för hur du går från floskler till att leva som du lär."
Tidningen Chef

"...ger inspiration och väcker till eftertanke. Därför rekommenderas den varmt till alla som utövar någon form av ledarskap, dvs till oss alla."
Kvalitetsmagasinet

"Boken erbjuder verktygen för att arbeta med värderingar och kultur för att stärka tillit och trygghet i organisationen."
Civilekonomen

Denna inspirerande och praktiska bok är skriven för dig som vill utöva ett värderingsbaserat och meningsskapande ledarskap.

Globalisering, digitalisering, klimatförändringar och krav på flexibilitet leder till att arbetslivet alltmer präglas av förändring och komplexitet. Detta yttre förändringstryck kan leda till stress och en känsla av vanmakt, men genom att bottna i sina värderingar kan ledare få riktning och handlingskraft. Ett värderingsbaserat ledarskap lägger grunden för ett starkt engagemang och en känsla av mening hos alla medarbetare.

Här får du hjälp att upptäcka och mejsla fram dina egna värderingar och att stärka din förmåga att leva som du lär i vardagen. Dessutom får du förståelse för hur du kan skapa momentum för framgångsrik transformation genom att leda med fokus mot ett högre syfte. Teori och exempel varvas med olika reflektionsövningar och praktiska verktyg.

Värderingsbaserat ledarskap: om mening, tillit och transformation är skriven för dig som på något sätt utövar ledarskap. Kanske är du chef med personalansvar, entreprenör, projektledare eller så axlar du ett idébaserat ledarskap. Boken är också relevant för dig som vill utveckla ett värderingsbaserat självledarskap.

Julia Norinder har arbetat med komplexa förändringsprocesser och värderingsbaserat ledarskap i snart två decennier. Hon har varit verksam som konsult, VD och HR-chef och hon har omfattande erfarenhet från såväl näringsliv som offentlig sektor. I dagsläget är Julia chef för HR- och kommunikation på Sida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Värderingsbaserat ledarskap : mening, tillit och transformation
 2. +
 3. Öppenhet och tillitsspiralen : utveckling på riktigt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Öppenhet och tillitsspiralen : utveckling på ri... av Anders Wendelheim, Kerstin Rodell Lundgren (häftad).

Köp båda 2 för 574 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Värderingsbaserat ledarskap : mening, tillit och transformation. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Initierad och inspirerande
  Bertil Ågren , 18 januari 2021

  Initierat och skrivet av en författare som står stadigt i en omfattande teoribas och praktiskt erfarenhet. Boken triggar många egna tankar och inspirerar till egna initiativ och ger också bra stöd med många praktiska modeller.

 2. Tack för en jättebra bok!

  Jag vill varmt rekommendera Julia Norinders bok som källa och inspiration för att driva värderingsbaserat ledarskap. Boken grundar i djup erfarenhet, insikt, forskning och teorier, men är också pragmatisk med många konkreta och användbara övningar. Julia delar stories med personlighet och värme, och hon har lyckats fånga de stora och djupa frågorna i ett enkelt och krispigt språk. Jag vill också rekommendera boken för dig som är intresserad av personlig utveckling och få fatt på det där som v... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner