Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2019-01-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Persson, John (form)
Illustratör/Fotograf
John Persson
Dimensioner
225 x 210 x 14 mm
Vikt
476 g
SAB
Ea.01
ISBN
9789127824645

Förskoleklassens didaktik : Möjligheter och utmaningar (2:a utgåvan)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-01-11
390
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Förskoleklassen är numera obligatorisk och läroplanen har reviderats med ett tydligare undervisningsuppdrag. Denna omarbetade andra utgåva tar fasta på dessa förändringar och ger vägledning kring vad de innebär i praktiken. Förskoleklassens didaktik – möjligheter och utmaningar (2:a utgåvan) fokuserar på två ämnesområden, läs- och skrivutveckling och matematiskt tänkande, vilka tydliggörs med konkreta exempel kopplade till läroplanen.

Lärarnas utmaning i förskoleklassen är att målmedvetet planera och genomföra undervisning med en progression i det tidiga lärandet. I uppdraget ingår också att erbjuda en miljö som stimulerar till utforskande och lustfyllt lärande. Läraren bör integrera leken i lärandet och lärandet i leken, och ge uppmuntran och stöd i undervisningsaktiviteterna.

Förskoleklassens didaktik – möjligheter och utmaningar (2:a utgåvan) är ett handfast undervisningsstöd och vänder sig till såväl verksamma lärare som lärarstuderande.

Sagt om boken:

"Det intressanta innehållet består av sex kapitel där bland annat allmändidaktiska frågor tas upp, olika fallbeskrivningar runt läs- och skrivutveckling och matematiklärande som länkas till läroplanen och förskoleklassens tillblivelse och ställning. Ett mycket intressant avsnitt är det som berör mötet mellan lek och lärande som problematiseras och där verksamhetens inriktning diskuteras. En mycket bra och givande bok som baseras på såväl forskning som beprövad erfarenhet."
Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 7, 2019
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskoleklassens didaktik : Möjligheter och utmaningar (2:a utgåvan)
  2. +
  3. God läsutveckling - kartläggning och övningar, tredje upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt God läsutveckling - kartläggning och övningar, ... av Katarina Herrlin, Ingvar Lundberg (häftad).

Köp båda 2 för 849 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förskoleklassens didaktik : Möjligheter och utmaningar (2:a utgåvan). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra
    linda hasi, 6 december 2020

    Lätt läst och lätt att förstå och förklarar på ett enkelt sätt jämfört med andra böcker. Rekommenderar starkt denna bok !

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna