Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2023-02-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
226 x 193 x 14 mm
Vikt
535 g
SAB
Eabg
ISBN
9789127824713

Bilderbokens mångfald och möjligheter F-3

Häftad,  Svenska, 2023-02-09
441
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En bilderbok kan vara lika komplex som en roman, berättad i ett behändigare format. Bra bilderböcker väcker känslor och nyfikenhet, stimulerar språk, fantasi och lockar till reflekterande samtal. Följ med och utforska bilderboken som ett kraftfullt undervisningsredskap, såväl som dörröppnare till litteraturen som för kunskapsutveckling inom övriga ämnen.

Bilderbokens mångfald och möjligheter F–3 är en lustfylld handbok som visar hur bilderboken har sin plats som en självklar ingång till pedagogiska aktiviteter med utgångspunkt i läroplanen, inte minst genom att berika arbetet med språk, identitet och allas lika värde. Här ges mängder av boktips för läsare från 6 år och uppåt, sorterade utifrån teman och perspektiv. Forskning, metodik och klassrumspraktik går hand i hand när Agneta Edwards sätter på oss »glasögon« för att betrakta bilderboken ur olika synvinklar: som litteratur, som konst, som pedagogiskt verktyg och – förstås – som läsupplevelse!

Boken riktar sig särskilt till dig som undervisar i förskoleklass och årskurs 1–3, men är relevant även för lärare på mellan- och högstadiet som vill veta mer om hur bilderboken kan användas vid allt från boksamtal till kreativt skrivande och bildanalys. Ytterst handlar det om att ge alla elever möjlighet att upptäcka litteraturen.

Sagt om boken:

”Boken lyfter litteraturpedagogiska förhållningssätt men ger även bilderboksteoretisk baskunskap utifrån beprövad erfarenhet och vetenskaplig grund. Framför allt är den en stark inspirationskälla till att lyfta fram bilderboken i många skiftande sammanhang och undervisningssituationer. Lästipsen är aktuella och inte minst i den avslutande delen lämnas förslag på titlar utifrån olika teman. Boken är rikt illustrerad med bokomslag i faksimil som underlättar orienteringen bland alla de boktips som författaren så generöst delar med sig av i samtliga avdelningar. Den avslutande litteraturlistan är uppdelad i olika genrer. Boken vänder sig till lärare i förskoleklass och framåt i utbildningen. Helhetsbetyg: 5.”
Ulf Malmqvist, BTJ-häftet nr 8, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bilderbokens mångfald och möjligheter F-3
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 670 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agneta Edwards

 • Bilderbokens mångfald och möjligheter : 2:a utgåvan

  Agneta Edwards

  Bilderboken har alltid funnits med i förskolan. Men hur används den? Som avkoppling, eller som pedagogisk aktivitet med utgångspunkt i läroplanen?  Hur kan bilderboken berika arbetet med exempelvis språk, identitet ...

 • Boksamtal med bilderböcker

  Agneta Edwards

  Boksamtal med bilderböcker  är en fördjupning och utveckling av avsnittet om boksamtal i författarens tidigare bok,  Bilderbokens mångfald och möjligheter , (Natur & Kultur, 2008). Den nya metodboken&nb...