Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2020-09-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
216 x 15 x 142 mm
Vikt
297 g
SAB
Ohae,Doka
ISBN
9789127824829

Ostörd : principer för en skärpt arbetsdag

(8 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-09-25
294
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sagt om boken:
Gisela tar området självledarskap från något luddigt till en konkret färdighet för arbetslivet. Det är en forskningsförankrad bok som ger dig kunskap om vikten av att fokusera och de utmaningar, hinder som finns för att hålla fokus.
Det är en optimistisk bok. Den gör mig glad trots att ämnet är adresserar en viktig utmaning i arbetslivet. En bok som jag tror många skulle ha stor glädje av att läsa.

Peder Söderlind, VD Glykol AB
Att jobba en hel dag men ändå känna att man inte har fått något gjort. Att aldrig hinna tänka tankar till slut och ofta bli avbruten. Känner du igen dig?

Ostörd handlar om att värna om, prioritera och förvalta dina mentala tillgångar. Då kan de användas där de behövs som mest och dessutom är roligast att tillämpa – i utmanande, kreativt, koncentrerat arbete. Du får lära dig hur kunskap om arbetsminne, uppmärksamhet och planeringsförmåga kan hjälpa dig i ditt jobb. Teori varvas med tips så att du kan skapa de bästa förutsättningarna för lugn, tydlighet och ostördhet – med högre kvalitet som resultat.
Vi tänker ofta att vi bara borde skärpa oss. Här får du istället lära dig hur du kan utnyttja miljön för att styra ditt beteende. Jag beskriver de utmanande villkor som råder i dagens gränslösa arbetsliv, liksom forskning om människors förmåga till självstyre och självreglering. I ljuset av detta erbjuder jag strategier för att forma ett framgångsrikt självledarskap som skyddar dina värdefulla mentala resurser.

Gisela Bäcklander

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ostörd : principer för en skärpt arbetsdag
 2. +
 3. Bemötandekoden : konsten att förstå sig på människor och få ett bättre liv.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bemötandekoden : konsten att förstå sig på männ... av Lena Skogholm (pocket).

Köp båda 2 för 373 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ostörd : principer för en skärpt arbetsdag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och tankeväckande bok
  CR, 14 januari 2024

  Mycket intressant välskriven bok om utmaningar i dagens arbetsliv. Bra balans mellan forskning och konkreta tips för hur man själv kan göra för att få till en fokuserad arbetsdag! Rekommenderas varmt till alla kunskapsarbetare där ute.

 2. Jättebra!
  Ulrika, 7 december 2020

  En intressant bok med hög igenkänningsfaktor där författaren skriver på ett sätt som inger förtroende. Nyttiga tankeställare för både arbetare och arbetsledning. Rekommenderas!

 3. Läs!
  Susanne , 7 december 2020

  Mycket läsvärd! Perfekt för mig som arbetar extra mycket hemifrån under pandemin. Hoppas min arbetsplats bjuder in författaren som föreläsare.

 4. Inget nytt.
  LäsKarin (Nacka), 30 november 2020

  Tyvärr blev jag besviken. Inget nytt. Boken hade en mycket svårläst layout. Forskningsresultat blandades med författarens egna erfarenheter av hur hon provat att arbeta.
  Få konkreta effektiva tips för personlig effektivitet och metodik.
  Omfattande referens.
  Vill du ha konkreta tips då välj en annan bok.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Gisela Bäcklander

 • Ett hälsofrämjande arbetsliv? : utmaningar och möjligheter

  Hélène Sandmark, Sofie Bjärntoft, Gisela Bäcklander, Robert Larsson, Gabriella Nilsson

  För att skapa hälsofrämjande arbetsplatser krävs att alla aktörer på jobbet är involverade och drar åt samma håll. Nytt och anpassat ledarskap samt strategisk styrning är nyckelfaktorer. I dagens arbetsliv är det inte helt klart vem som är arbetsg...

 • Ostörd

  Gisela Bäcklander

  Ostörd handlar om att värna om, prioritera och förvalta dina mentala tillgångar. Då kan de användas där de behövs som mest och dessutom är roligast att tillämpa ? i utmanande, kreativt, koncentrerat arbete. Att jobba en hel dag men ändå känna att ...