Gruppens grepp : Hur vi fördomsfulla flockvarelser kan lära oss lev (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (196.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Thomas Lunderquist
Utgivningsdatum
2018-09-22
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127824843
Gruppens grepp : Hur vi fördomsfulla flockvarelser kan lära oss lev (ljudbok)

Gruppens grepp : Hur vi fördomsfulla flockvarelser kan lära oss lev Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2018-09-22

Styckköp

148

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Vi och dom, mitt gäng och deras, vän eller fiende - hur ska vi kunna leva tillsammans i vår globaliserade och polariserade värld?

Den här boken handlar om fördomar, om hur vi generaliserar och kategoriserar. Men också om tolerans och vad som begränsar den - och hur den skulle kunna utvidgas.

Våra hjärnor hanterar information om andra på olika sätt beroende på om vi placerar dem i kategorin ingrupp eller utgrupp. Dessutom grupperar, värderar och beter vi människor oss annorlunda gentemot "dom" än "oss".

Det kan vara av godo: sammanhållningen i vår familj, här ställer vi upp för varandra, blod är tjockare än vatten! Och det kan vara av ondo: krossa kackerlackorna! Men i sig är vårt beteende, det att vi ständigt delar upp världen i en hel mängd olika vi och dom, i sig varken bra eller dåligt. Det bara är.

Med hjälp av den senaste forskningen inom neurovetenskap, psykologi och sociologi skriver författarna om dessa kategoriseringar; varifrån de kommer, hur de fungerar och hur vi kan dra fördel av en fördjupad kunskap om vår natur. Bara genom att förstå hur vi fungerar kan vi finna fungerande strategier för att undvika konflikter som grundar sig i fördomar och hat mellan olika grupper - alltifrån skvaller och diskriminering på arbetsplatsen till krig och folkmord.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna