Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2019-10-30
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Öyvind Vågen
Originaltitel
Understanding how we learn : a visual guide
Vikt
440 g
SAB
Eab
ISBN
9789127825000
Hur du får dina elever att lära sig : en visuell guide (häftad)

Hur du får dina elever att lära sig : en visuell guide

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-10-30
390
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Med Oliver Cavigliolis fantastiska illustrationer som visuell guide beskriver Hur du får dina elever att lära sig hur lärare kan använda kognitiv psykologi i klassrummet.

Boken gör upp med seglivade missuppfattningar om inlärning och visar varför det är problematiskt att lita på sin intuition i undervisning. Den visar hur vårt minne, vår uppmärksamhet och vår perception fungerar generellt och i klassrumsmiljö. Författarna tar upp sex forskningsbaserade strategier för effektiv inlärning, bland annat interfoliering och elaborering. Boken innehåller många exempel och forskningsstudier som förklarar och inspirerar och en mängd konkreta verktyg.

Boken riktar sig både till verksamma lärare och till lärarstudenter på alla nivåer. Den kan också med fördel läsas av universitets- och högskolelärare och studenter.

Yana Weinstein är verksam vid University of Massachusetts, USA. Megan Sumeracki är verksam vid Rhode Island College, USA. Oliver Caviglioli har skolbakgrund, men är nu utbildningsdesigner. Jonas Olofsson, docent och universitetslektor i psykologi vid Stockholms universitet, har fackgranskat och skrivit förord till den svenska utgåvan.
Sagt om boken:

"Intressanta är de forskningsbaserade strategier som presenteras i avsnitt som berör planering av studier, förståelseutveckling och kunskapsförstärkning. Fördelad inlärning och interfoliering är strategier som ger insikt i hur elever medvetet kan forma sina studier på ett effektivt sätt. Bokens styrka är att den kan bidra till att skapa evidensbaserad undervisning."
Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 1, 2020.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hur du får dina elever att lära sig : en visuell guide
 2. +
 3. Utvecklingspsykologi - 4 uppl.

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utvecklingspsykologi - 4 uppl. av Philip Hwang, Björn Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 852 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hur du får dina elever att lära sig : en visuell guide. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Värd att köpa!
  Am_well, 14 september 2020

  Förklarar begrepp inom kognitiv psykologi på ett enkelt sätt med flera praktiska exempel och nyttiga tips!
  Författarna är till viss del personliga och noga med att förklara och förenkla begrepp genomgående, vilket gör att informationen blir lätt att ta till sig. Väldigt informativ och intresseväckande med smarta illustrationer.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna