Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2020-03-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
215 x 140 x 17 mm
Vikt
318 g
SAB
Vlaaa
ISBN
9789127825109
Att insjukna i psykos : förlopp, behandling, återhämtning (häftad)

Att insjukna i psykos : förlopp, behandling, återhämtning

(2 röster)
Häftad Svenska, 2020-03-07
246
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En psykos är ett sjukdomstillstånd där man under perioder förlorar förmågan att korrekt bedöma verkligheten. Som drabbad och som närstående behöver man då insatser baserade på en förtroendefull relation med vården. I den här boken får du kunskap som dels hjälper dig att förstå psykostillståndet, dels vägleder dig i dina kontakter med vården. Författarna redogör med ett tillgängligt språk för symtom, diagnoser och dagens moderna psykologiska och medicinska behandlingsformer. Med flera exempel och en hoppfull grundton beskrivs vanliga tankar, känslor och frågor kring sjukdomen.

Boken är skriven för personer som insjuknat i psykos och deras närstående. Den är även en kunskapskälla för professionella som möter personer som insjuknar i psykos och den har viktiga budskap till politiker.
Sagt om boken:

"Detta är en bok som verkligen behövs. Om beslutsfattare, professionella, berörda och alla med anledning att intressera sig för personer som drabbats av en psykos tar till sig bokens innehåll kommer etablerad och ny kunskap i klok förening att kunna göra skillnad i verkligheten."

Ing-Marie Wieselgren, medicine doktor, psykiater, projektchef Uppdrag psykisk hälsa, Sveriges kommuner och regioner

"Du märker plötsligt att din omgivning blivit fientlig, de går inte att nå; du håller på att bli psykotisk! Kanske bland det värsta som kan drabba dig eller dina närmaste. Då är det guld värt att hitta en nyskriven, svensk bok om psykos gjord av Johan Cullberg, Maria Skott och Pontus Strålin. [] Sammantaget har bokens författare gjort en färsk genomgång av kunskapsläget om psykos/schizofreni. Det vilar en hoppfull ton av erfarenhet och optimism över texten. Många fallbeskrivningar ger texten liv. [ Boken] är lätt att förstå. Den bör finnas på enheter med psykosvård och kan förutom av oss i vården även läsas av anhöriga, patienter och intresserade."

Svante Bäck,Läkartidningen.se 18 februari 2021
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att insjukna i psykos : förlopp, behandling, återhämtning
  2. +
  3. Kris och utveckling. Samt Katastrofpsykiatri och sena stressreaktioner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kris och utveckling. Samt Katastrofpsykiatri oc... av Johan Cullberg (häftad).

Köp båda 2 för 572 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna