Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2020-04-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Holmberg Bergman, Tiina (förf.) / Killander, Catrin (förf.) / Långh, Ulrika (förf.) / Scocco, Charlotte (förf.) / Strömberg, Dag (förf.) / Wenneborg, Klara (förf.)
Dimensioner
210 x 154 x 11 mm
Vikt
372 g
SAB
Dofa,Eu.01
ISBN
9789127825123
Leka, prata, äta : övningar för barn med särskilda behov (häftad)

Leka, prata, äta : övningar för barn med särskilda behov

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-04-04
299
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ungefär ett barn i varje förskolegrupp har svårt att lära sig viktiga
färdigheter för livet. Övningarna i den här boken lär barn att:
• leka med andra barn
• hantera övergångar och sociala regler
• kommunicera bättre
• förstå vad andra säger
• sova bättre
• äta mer varierat.

Du får följa tre barn i förskoleåldern – Joel 2 år, Emma 4 år och Said 6 år – som på ett stegvist och lekfullt sätt lär sig nya färdigheter med hjälp av sina föräldrar och pedagoger. Syftet är att barnen lättare ska inkluderas i förskolegruppen och att underlätta vardagspusslet hemma.

Erfarna psykologer och logopeder beskriver övningarna, som är baserade på evidensbaserade behandlingar. Övningarna har sedan prövats och anpassats av föräldrar och pedagoger så att de är lätta att använda.

Boken är skriven för föräldrar, pedagoger, psykologer, logopeder och andra som vill ge konkret hjälp till barn som behöver extra stöd.

Sagt om boken:

"Jag kan varmt rekommendera den här boken! En bok som går att lita på, som kan göra vardagen lättare och hjälpa barnet att uppnå sin utvecklingspotential."
Ur förordet av Sven Bölte, professor i barn- och ungdomspsykiatrisk
vetenskap, Karolinska institutet, KIND.

"Denna bok bör finnas i alla förskolor och npf-föräldrars hem! Den är tydlig, praktisk och täcker många områden som är svåra att hantera utan professionell hjälp."
Cecilie, mamma

"En lättläst bok som visar hur det svåra kan bli enkelt! Konkreta tips i vardagen för dig som möter barn i behov av särskilt stöd."
Lise-Lotte Hjalmar, specialpedagog och rektor

"Neurodiversitet gör vårt samhälle rikare! Den viktiga frågan idag är hur samhället kan ta sig an och lära av autistiska erfarenheter för att på så sätt bli rikare. Med hjälp av den här boken kan vi ta ett steg på den vägen."
Jonna Bornemark, mamma till ett barn med autism, docent i filosofi och lektor på Centrum för praktisk kunskap vid Södertörns högskola.

"Det första jag slogs av var hur enkel, lättförståelig men ändå övergripande boken är. Layouten med de korta styckena och bilderna gör också att boken känns lockande att läsa. Kommer lätt att ha nytta
av den som förskollärare!"
Anna Svensson, förskollärare

"Strategierna hjälper barn att bli inkluderade och sedda, något som alla barn har rätt att få uppleva."
Elin, mamma

Lars Klintwall (red.) är leg. psykolog, fil.dr och lektor vid Stockholms universitet, där han bland annat undervisar i barnpsykoterapi och forskningsmetodik. Maria Olofsgård Jegéus (red.) är förälder till ett barn som i förskoleålder hade stor hjälp av den sorts övningar som beskrivs i boken.

Kapitelförfattare:
Anna Backman är leg. psykolog och doktorand vid Karolinska institutet.
Hampus Bejnö är leg. psykolog och doktorand vid Stockholms universitet.
Bella Berg är leg. psykolog och beteendeanalytiker
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Leka, prata, äta : övningar för barn med särskilda behov
 2. +
 3. Barn med autism : en handledarguide för grundläggande färdighetsträning - SBK-modellen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn med autism : en handledarguide för grundlä... av Tobias Rasmussen, Oscar Strömberg (häftad).

Köp båda 2 för 656 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Leka, prata, äta : övningar för barn med särskilda behov. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4 av 5
  Britt-Marie Kullin, 5 januari 2023

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - En intressant bok att läsa för alla som har något barn med särskilda behov i sin närhet. Själv har jag ju ett barnbarn som har både autism och intellektuell funktionsnedsättning, så jag tyckte att boken var absolut givande och att den var bra skriven. Kan rekommenderas.

 2. Ett måste för förskolor
  Eva, 19 juni 2020

  En bra bok som ger mycket bra förslag och idéer hur man kan hjälpa barn med npf även för andra barn som kan behöva lite extra stöd. Den är även bra för föräldrar som behöver stöd med sina barn.

Visa alla 2 recensioner