Haja ADHD : om nuets förbannelse, hjärnans skärmsläckare och vikten av dagdrömmeri (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (188.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Björn Roslund
Utgivningsdatum
2019-03-14
Upplaga
2
Förlag
NoK Akademisk
ISBN
9789127826700

Haja ADHD : om nuets förbannelse, hjärnans skärmsläckare och vikten av dagdrömmeri Ljudbok

(10 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2019-03-14

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Haja ADHD tar med dig på en spännande och initierad djupdykning i, inte bara hur det är vid ADHD, utan också varför.

Varför har personer med ADHD så svårt för att njuta av framtida segrar, och på vilket sätt hänger det ihop med avhoppade utbildningar och drogers lockande låga?

Är det psykedeliska drömspel som hjärnans skärmsläckare (default mode network) bjuder oss på bara ett ointressant bakgrundsbrus, eller rent av huvudpersonen i den nya tidens förståelse för vad ADHD egentligen är?

Hur kan det dagdrömmeri man tidigare trodde bara var ett meningslöst tidsfördriv nu kommit att betraktas som själva grundförutsättning för det vi kallar jag?

Hur kan jammande jazzmusiker skapa förståelse för hur grupper av hjärnregioner spelar tillsammans, men också duckar för varandra?

Hur kan ADHD vara så starkt kopplat till risker, eller rent av undergångsfaktorer, men samtidigt ha psykiatrins bästa prognos?

Hur kan ADHD-mediciner skynda på tillväxten av de regioner i hjärnan som är försenade vid ADHD, och hur kan fysisk aktivitet via delvis samma mekanismer hjälpa personer med ADHD?

Med förvånansvärd lätthet förmedlar Björn Roslund avancerad kunskap som gör skillnad i hur vi ser på och kan leva med ADHD. Boken är därför skriven för dig som själv har ADHD, anhöriga och för dig som vill lära dig mer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Haja ADHD : om nuets förbannelse, hjärnans skärmsläckare och vikten av dagdrömmeri. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tankeväckande
    Lotta M, 27 september 2023

    Mycket bra bok på alla sätt, förutom den föråldrade och felaktiga beskrivningen av autism. När det gäller ADHD som Björn är mer kunnig inom, finns många bra liknelser som ger inblick både för anhöriga och dig som själv har ADHD.

  2. Lärorik
    -, 19 maj 2021

    Jättebra bok, alla borde få kunskap om ADHD, för att inte döma utan förstå personerna som är drabbade

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Björn Roslund