Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2020-05-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Vikt
698 g
SAB
Eabg
ISBN
9789127826885
Litteraturdidaktik : språkämnen i samverkan (inbunden)

Litteraturdidaktik : språkämnen i samverkan

Inbunden,  Svenska, 2020-05-04
372
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Litteraturdidaktik : språkämnen i samverkan Kan levereras innan julafton
Litteraturdidaktik - Språkämnen i samverkan erbjuder ett språköverskridande perspektiv på litteraturdidaktisk forskning och praktik utifrån två skilda fokus. Del ett, innovationer, består av kapitel som lyfter praktiknära forskning och litteraturdidaktiska metoder. Den andra delen, implikationer, presenterar grundforskning som belyser och ifrågasätter litterärt kunskapsinnehåll i olika språkämnen.

Antologin inspirerar och uppmuntrar till ett litteraturdidaktiskt samarbete över språkgränser, såväl inom forskningsvärlden som skolan. Därmed erbjuder boken stöd både till undervisningsutveckling och till studenter som står i begrepp att skriva forskningsbaserade uppsatser. Den vänder sig till blivande och verksamma språklärare samt lärarutbildare och forskare inom fältet.

Ylva Lindberg är professor i pedagogik med inriktning mot språk- och litteraturdidaktik. Anette Svensson är docent i litteraturdidaktik och lektor i engelska med litteraturvetenskaplig inriktning. Båda är verksamma vid Jönköping University. Här kan du se en kort film där redaktörerna berättar om boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Litteraturdidaktik : språkämnen i samverkan
  2. +
  3. Litteratur och läsning : litteraturdidaktikens nya möjligheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Litteratur och läsning : litteraturdidaktikens ... av Maria Jönsson, Anders Öhman (häftad).

Köp båda 2 för 729 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna