Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2020-08-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Illustratör/Fotograf
Måns Berg
Dimensioner
233 x 162 x 24 mm
Vikt
670 g
SAB
Dof
ISBN
9789127826892

Anknytning i psykoterapi

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2020-08-15
387
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Anknytningsteorin förenas här med klinisk praktik. Camilla von Below förmedlar aktuell forskning, visar på bredden och djupet i anknytningsteorin, men även på dess begränsningar. Med många kliniska exempel gör hon anknytningsteorin och dess empiri levande och användbar för dig som möter vuxna patienter i psykoterapi och psykologisk behandling.

Författaren beskriver anknytningsteori i relation till mentalisering och affektteori, liksom hur man kan se på anknytningsmönsters stabilitet och förändring under livet. Hon visar även hur anknytningsteori kan vara till hjälp för att skapa en terapeutisk relation, liksom hur hinder och svårigheter i det terapeutiska samspelet kan förstås. Betydelsen av terapeutens anknytningsmönster får ett särskilt fokus, med uppmuntran till självreflektion och utveckling.

Tack vare bokens breda anslag kan den kombineras med läsarens egen teoretiska och terapeutiska referensram.

Målgruppen är yrkesverksamma och studerande inom psykoterapi och psykologisk behandling. Boken kan med behållning även läsas av andra som arbetar med mänskliga relationer, samspel och samtal.

Camilla von Below är fil.dr, psykolog och psykoterapeut, lektor vid Stockholms universitet och kliniskt verksam vid S:t Lukas.

Sagt om boken:

”Som psykolog och psykoterapeut har jag nytta av anknytningsteorin på flera sätt. För det första genom att jag lyssnar på hur en patient berättar och vad det säger om hennes eller hans förhållningssätt till sitt inre och sin förståelse av sina problem. För det andra bidrar teorin med en förståelse av hur svårigheter kan ha uppstått och vad som hindrar patienten från att komma vidare. För det tredje – och i mitt tycka det mest inspirerande – ger anknytningsteori en förståelse för det relationella samspelet och samskapandet i terapi. Terapeuten får hjälp att förstå alliansbrott, brister och rena haverier i den terapeutiska relationen och att utmana sig själv i att göra på nya sätt.”
Ur bokens förord

”Det är en välskriven och välstrukturerad bok. Läsningen är både inspirerande och väcker arbetslust. […] Författaren diskuterar även vad som är rimligt att som terapeut träna upp eller jobba bort, i fråga om egna otrygga anknytningsmönster. Och vad man i stället behöver acceptera och hitta sätt för att jobba runt. På så sätt har denna bok god potential att vara terapeutens egen trygga bas och säkra hamn i arbetet med patienterna.”
Celia Svedhem, Psykologtidningen nr 6, 2020

”[…] en samlad, gedigen och genomarbetad framställning av detta perspektiv. Balansen mellan teoretisk framställning och kliniska fallbeskrivningar och dialoger bidrar till en givande läsupplevelse. Boken borde vara välkommen och användbar såväl i utbildning som i psykoterapeutisk verksamhet.”
Björn Wrangsjö, Svensk psykiatri nr 2, 2021

"Boken är briljant och välskriven med ett väl avvägt innehåll. […] Upplägget tillsammans med bra referens-, sak- och innehållsregister gör boken lättnavigerad och användbar."
Therese Nordholm, BTJ-häftet nr 19, 2020
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Anknytning i psykoterapi
 2. +
 3. Affektfokuserad psykodynamisk terapi : teori, empiri och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Affektfokuserad psykodynamisk terapi : teori, e... av Peter Lilliengren, Patrik Lindert, Linda Hellquist, Kristoffer Pettersson, Lasse Almebäck (häftad).

Köp båda 2 för 765 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Camilla Von Below

 • Anknytning i relationer : förstå och förändra dina mönster

  Camilla Von Below

  Varför hamnar jag hela tiden i samma roll i relationer? Vågar jag lita på att andra vill mig väl? Får jag visa att jag blir arg och ledsen? Kan andra tycka om mig? Erfarenheter från nära relationer under v&ar...

 • Anknytning i relationer

  Camilla Von Below

  Varför hamnar jag hela tiden i samma roll i relationer? Vågar jag lita på att andra vill mig väl? Får jag visa att jag blir arg och ledsen? Kan andra tycka om mig? Erfarenheter från nära relationer under våra första år bevaras som kartor över hur ...