Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2020-11-07
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Erik MacQueen
Dimensioner
250 x 179 x 25 mm
Vikt
822 g
SAB
Vl
ISBN
9789127826908
Suicidala patienter : en klinisk handbok för bedömning och behandling (häftad)

Suicidala patienter : en klinisk handbok för bedömning och behandling

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-11-07
489
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
"Detta är den självklara boken för alla som arbetar med potentiellt suicidala personer. Den kan revolutionera det svenska sättet att se på suicidprevention. En mycket välskriven och gedigen kunskapskälla, med konkreta behandlingsupplägg som bygger på det senaste inom suicidforskningen. Jag blir varm och glad över att se denna typ av kunskap paketeras så fint! Denna bok kan rädda liv!"

Ludmilla Rosengren, leg. läkare med grundläggande utbildning i KBT och medgrundare till Suicide Zero.

"Det finns ingen bok som varit så hjälpsam i mitt arbete med klienter som har komplexa problem. Att den äntligen kommer på svenska är otroligt viktigt och glädjande. Om du jobbar med suicidnära klienter, läs den!""

Thomas Gustavsson, leg. psykolog, verksam på Segesholms behandlingshem i Skåne.

Suicidala patienter är en efterfrågad handbok som här finns i en ny utgåva. Författarnas utgångsläge är att suicidalt beteende är ett farligt och kortsiktigt problemlösande beteende för att hantera intensiv känslomässig smärta. De tar upp akuta kriser, behandling inom primärvården och i psykiatrisk öppenvård respektive heldygnsvård, samt behandling av särskilda målgrupper som ungdomar, äldre och patienter med substansberoende eller psykos. Det praktiska förhållningssättet är grundat i ACT och KBT.

Fackgranskning och svenskt förord av Johanna Morén, leg. psykolog, leg. psykoterapeut och handledare i KBT. Hon har även anpassat avsnittet om juridik till svenska förhållanden.

John A. Chiles är psykiater och professor emeritus på Institutionen för psykiatri och beteendevetenskap, University of Washington School of Medicine. Kirk D. Strosahl är fil.dr, leg. psykolog och chef för Heart Matters Consulting i Portland. Laura Weiss Roberts är psykiater, innehar professuren till minne av Katharine Dexter McCormick och Stanley McCormick samt är prefekt på Institutionen för psykiatri och beteendevetenskap vid Stanford University School of Medicine. Hon har även en masterexamen i filosofi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Suicidala patienter : en klinisk handbok för bedömning och behandling
  2. +
  3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 718 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna